Fundația Hospice Casa Speranței se alătură demersurilor societății civile de a opri modificările legislative aduse de Parlament, ce ar putea afecta activitatea organizațiilor nonguvernamentale cu impact major asupra vieții comunităților.
Este vorba despre noua lege de combatere a spălării banilor, despre care peste 100 de ONG-uri au atras deja atenția că are articole abuzive și nu corespunde normelor europene.
În condițiile noii legi, Hospice nu ar fi putut exista și, astfel, nu ar fi fost posibilă în România îngrijirea paliativă pentru cei 170.000 de români diagnosticați anual cu boli incurabile. Este vorba despre 170.000 de persoane cărora medicii le spun că nu mai au nicio șansă și pentru care Hospice a construit, de la zero, un sistem paralel de asistență medicală.
Din 1997, 11.000 de cadre medicale au fost instruite pentru a asista bolnavii și familiile lor. Anul trecut, au avut loc peste 10.000 de intervenții de asistență socială.
Noua lege, aflată acum la promulgare, impune reguli dure de funcționare pentru organizațiile nonguvernamentale. Printre prevederile proiectului adoptat de Parlament, o parte sunt atât de dure încât unele ONG-uri s-ar putea vedea obligate să pună lacătul pe ușă, avertizează cei de la Casa Speranței, care au lansat și o campanie de avertisment, intitulată „România fără Hospice" și pe care au prezentat-o, marți, într-o „Scrisoare deschisă în numele celor cărora li s-a spus că nu se mai poate face nimic”.
Toate detaliile despre campania celor de la Fundația Hospice Casa Speranței găsiți pe http://www.romaniafarahospice.ro/.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!