Încă un exemplu trist privind programul „Cornul și laptele”. În școlile din județul Teleorman, elevii primesc cornuri fără termen de expirare, iaurt fără gust și mere stricate. Situația a fost semnalată, în repetate rânduri, Inspectoratului Școlar Județean, care recomandă refuzarea produselor.
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, susține că săptămâna trecută a făcut un tur al câtorva școli din județul din care provine premierul Viorica Dăncilă și a constatat singur neregulile.
„Astea sunt unele dintre merele care se distribuie în școlile din Teleorman. Săptămâna trecută am făcut un tur al câtorva școli și am constatat că nu există termen de valabilitate la corn. Iaurtul este un fel de apă de ploaie, chiar dacă are numai 1.8% grăsime. Gustul nu era acru, doar unul anost. Adică... niciunul. Am mers la DSP, CJ etc. După intervenția mea... au apărut și termenele de valabilitate la cornuri. Acum văd că se continuă aceasta bătaie de joc. Nu înțeleg de ce nu se refuză aceste produse neconforme! Chiar nu înțeleg! De ce personalul care recepționează marfa... nu-și respectă fișa postului? Să înțeleg că există ceva presiuni pentru acceptarea unor produse care nu sunt conforme? Chiar nu pricep! De asemenea, nu se respectă nici termenele de livrare conform caietului de sarcini. Se aduce marfă pentru mai multe zile. Este un semnal de alarmă pe care-l trag. Sper ca ISJ, DSP, CJ și conducerile unităților de învățământ să acționeze-n consecință”, a scris Cristache pe Facebook, unde a postat și fotografii.
Șefa Inspectoratului Școlar Teleorman, Valeria Gherghe, a declarat că poate doar recomanda instituțiilor de învățământ din subordine să refuze produsele: „Da, am avut mai multe plângeri din partea școlilor cu privire la calitatea cornurilor, laptelui și merelor livrate elevilor prin programul național. Tot ce am putut să fac a fost să le recomand să nu le recepționeze și să le returneze”.
Consiliul Județean Teleorman se gândește serios să rezilieze contractele cu aceste firme. Instituția a împărțit fondurile alocate programului național între cinci firme, dintre care două au fost implicate în scandaluri. Una a fost acuzată că în 2015 ar fi livrat un corn cu o lamă de ras în interior, iar alta a fost protagonista unui scandal cu lapte toxic în anul 2013.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!