Un restaurant din Murfatlar a fost închis temporar de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care gândaci vii şi morţi, aparatură de gătit murdară şi ustensile de bucătărie aflate în stare de degradare.
Reprezentanţii CJPC Constanţa au anunţat vineri, că au verificat restaurantul Noble din Murfatlar. În urma neregulilor au fost date trei amenzi în valoare de 13.000 de lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor constatate, relatează News.ro.
Printre neregulile găsite în urma controlului au fost: neprezentarea registrului unic de control, gândaci morţi şi vii găsiţi în spatele vitrinelor frigorifice, coşurile de gunoi din blocul alimentar nu aveau capac şi acţionare la picior, ustensilele de bucătărie se aflau în stare de degradare, vitrinele frigorifice erau neigienizate, cu vopsea exfoliată şi pete de rugină, aparatura de gătit prezenta depuneri de grăsime, praf şi pete de rugină, pavimentul era neigienizat, nu exista protecţie împotriva insectelor.
De asemenea, comisarii CJPC au mai descoperit că în vitrinele destinate răcirii băuturilor răcoritoare se depozitează materii prime şi ciorbe gata pregătite fără elemente de identificare, fără respectarea vecinătăţilor şi a temperaturii de depozitare, iar în frigider erau păstrate paste fierte, contrar specificaţiilor producătorului care menţionează că după fierbere se amestecă cu sosuri şi se servesc fierbinţi.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!