Sistemul de învățământ special din Iași asigură școlarizarea unui număr de peste 2200 de elevi cu cerințe educaționale speciale sau cu dizabilități, scrie bunadimineataiasi.ro.
În școli speciale în această perioadă de distanțare socială, copiii cu nevoi speciale, alături de familiile lor, au nevoie, mai mult ca niciodată, de sprijin, de încurajare și de optimism. Educatorii și profesorii specializați păstrează legătura cu copii din centrele din județul Iași constant, căci evoluția acestora depinde de interacțiunea profesor – elev în mediul fizic.
Pentru copii cu dizabilități predarea online ar putea duce în unele cazuri la un eventual regres. „Unui copil surdo-mut îi este greu să se adapteze, doar prin metode de mimico-gesticulare, iar la nevăzători e și mai dificil”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.
Pentru a-i ajuta și mai mult Inspectoratul Școlar din Iași a demarat în luna aprilie proiectul „Voluntari virtuali pentru copii speciali”, ce are drept scop susținerea psiho-emoțională a elevilor cu cerințe educaționale speciale în perioada de distanțare socială. Copiii învață cum să respecte regulile de igienă personală şi să evite, pe cât posibil, contactele sociale în spaţii publice. Proiectului s-a alăturat și organizaţia Star of Hope, ONG care militează pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!