Vloggeriţa Ana Morodan, cunoscută în lumea mondenă drept "contesa digitală", a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce în martie a fost prinsă de poliţiştii de la Rutieră având permisul de conducere suspendat şi fiind sub influenţa alcoolului şi drogurilor, transmite Agerpres.
Ana Morodan mai este acuzată şi de săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
Dosarul a fost înregistrat în urmă cu două zile la Judecătoria Sectorului 1.
Precizări ale Parchetului în cazul Morodan: Avea responsabilitatea să-şi administreze tratamentul în doza recomandată de psihiatru
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 susţine că substanţa psihoactivă găsită în probele biologice recoltate de la Ana Morodan este un sedativ hipnotic care afectează vigilenţa şi capacitatea şoferilor de orientare în timp şi spaţiu, iar vloggeriţa avea obligaţia să-şi administreze tratamentul "în doza recomandată de către medicul curant psihiatru".
"Parchetul face precizarea că este responsabilitatea oricărui deţinător de permis auto, cu atât mai mult cu cât are şi calitatea de pacient, să-şi administreze tratamentul ce conţine substanţe psihoactive într-un anumit interval temporal, astfel încât să nu afecteze siguranţa circulaţia pe drumurile publice, pentru că substanţa psihoactivă regăsită în produsul biologic recoltat de la persoana cercetată este un sedativ, este hipnotic, este miorelaxant şi afectează deopotrivă vigilenţa şi capacitatea persoanei de a se orienta în timp şi spaţiu. Este tot responsabilitatea pacientului să-şi administreze tratamentul în doza recomandată de către medicul curant psihiatru", a declarat vineri procurorul Simona Anghel, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
La sfârşitul lunii martie, un echipaj de la Poliţia Rutieră a făcut semn regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla Ana Morodan. Şoferiţa nu s-a conformat, şi-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două mașini, în urma accidentului rezultând pagube materiale.
"După stabilirea identităţii conducătoarei auto, poliţiştii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat, cât şi pentru stabilirea preliminară a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat", transmitea la acea vreme Brigada Rutieră.
Ca urmare, a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, dar a refuzat şi de această dată. În consecinţă, poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
Ulterior, în aceeaşi zi, Ana Morodan a fost oprită din nou în trafic de poliţişti, care au constatat că femeia figura cu permisul de conducere reţinut ca urmare a primei abateri.
Poliţiştii au procedat la testarea ei cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a relevat prezenţa în organism de substanţe psihoactive.
Ana Morodan a fost reţinută pentru 24 de ore, însă a fost eliberată după o zi şi pusă sub control judiciar.
Ana Morodan a recunoscut că a făcut o greşeală conducând maşina cu permisul suspendat. „Nu faceţi ca mine. Să nu vă credeţi mai puternici decât viaţa”
Ulterior, Ana Morodan a recunoscut că a făcut o greşeală conducând maşina cu permisul suspendat. Ea a negat că ar fi consumat droguri şi a susţinu că a luat un medicament, în baza unei reţete prescrise de medic.
"Pentru copiii şi tinerii care mă urmăresc şi care visează să fie şi ei influenceri. Nu faceţi ca mine. Să nu vă credeţi mai puternici decât viaţa, să nu va lăsaţi seduşi de celebritate şi să riscaţi totul pentru asta. Să nu va faceţi că zâmbiţi şi că sunteţi fericiţi când nu mai e niciun pic de soare în viaţa voastră. Nu merită. Pentru toţi ceilalţi, am greşit, îmi pare rău că v-am dezamăgit şi sunt recunoscătoare că n-am făcut şi mai mult rău. Am vrut doar să fiu o fată iubită şi fericită. Acum mi-aş dori să fie posibilă o lume ca într-o poveste pe care am auzit-o odată. Într-o comunitate din Africa, când un om greşeşte, tot satul vine şi îl mângâie şi îl îmbrăţişează. Ei cred că toţi suntem buni şi avem nevoie mai mult ca oricând de înţelegere şi dragoste umană, atunci când greşim. Fiind blânzi cu cel care a greşit, îl ajută să se reconecteze la natura lui adevărată, cea bună. Aveţi grijă de mintea şi sufletul vostru", scria la acea vreme Ana Morodan într-un mesaj pe Facebook.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!