Acum la Digi FM Oana Zamfir și Vlad Craioveanu ROS & Bruno Mars - APT

Canicula şi lipsa precipitaţilor vor caracteriza următoarele două săptămâni, anunță meteorologii. Prognoza pe regiuni

Hot,Weather,And,Crop,Loss,Concept.,Heatwaves,Impact,Agriculture.
Caniculă, temperaturi ridicate. Shutterstock

Vremea caniculară, cu valori termice maxime ce tind spre 39 de grade în majoritatea regiunilor, va caracteriza următoarele două săptămâni (8 - 21 iulie) din punct de vedere meteorologic, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de scăzută, relevă din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va fi persistent, va fi caniculă, cu medii ale temperaturilor maxime de 35 - 38 de grade, valori izolat mai ridicate fiind posibile între 11 şi 13 iulie. Nopţile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 20 şi 24 de grade, în medie regională. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuşi vor fi după-amiezi cu vreme local caniculară, cu temperaturi maxime de 32 - 35 de grade şi minime de 17 - 21 de grade. Regimul pluviometric va fi deficitar. Astfel, în prima săptămână, nu va ploua, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată.

În Crişana, în prima săptămână, valul de căldură va fi persistent şi în intensificare. Media temperaturilor maxime va fi 35 - 37 de grade, valori local mai ridicate fiind posibile între 11 şi 13 iulie. Nopţile vor deveni tropicale în mare parte a regiunii, iar minimele termice se vor situa între 20 şi 23 de grade, în medie. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, însă temperaturile maxime vor oscila între 31 şi 35 de grade, iar minimele între 16 şi 20 de grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar; în prima săptămână izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, după care vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 33 - 37 de grade, iar cea a minimelor de 15 - 20 de grade. Din 15 iulie este estimată o ponderare a regimului termic, dar totuşi vremea va fi călduroasă în orele după-amiezilor. Temperaturile maxime vor ajunge la 30 - 33 de grade, iar minimele la 18 grade. În prima săptămână, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va cuprinde toată regiunea şi va fi în intensificare, astfel că, în perioada 11-13 iulie, pe arii extinse, va fi caniculă. Media temperaturilor maxime va fi de 32 - 36 de grade, iar cea a minimelor de 16 - 19 grade. Din data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuşi vremea va fi local călduroasă în orele de după-amiază cu temperaturi maxime de 30 - 32 de grade şi minime de 14 - 17 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână când doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

În Moldova, pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va fi persistent şi în intensificare, canicula va cuprinde treptat toată regiunea, cu medii ale temperaturilor maxime de 35 - 38 de grade, valori izolat mai ridicate fiind posibile între 11 şi 14 iulie, în sud şi în est. Nopţile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 19 şi 23 de grade, în medie regională. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, dar vor fi după-amiezi cu vreme local caniculară, îndeosebi în sudul zonei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 35 de grade, iar minima va ajunge la 20 de grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, în special în prima săptămână când doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Din 15 iulie, vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, valul de căldură va persista, iar în partea continentală a regiunii va fi caniculă, cu temperaturi maxime în medie de 36 - 38 de grade. Extrem de cald va fi şi pe Litoral, unde în orele după-amiezilor se vor atinge valori de 32 - 35 de grade. Nopţile vor deveni tropicale, cu minime termice între 21 şi 25 de grade, O uşoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de referinţă. Totuşi, vremea va râmâne local caniculară; temperaturile maxime vor fi de 32 - 35 de grade, iar minimele de 20 - 22 de grade, în medie. Se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată, în data de 10 iulie, iar probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi în creştere la finalul perioadei de referinţă.

În Muntenia, valul de căldură va persista, iar între 10 şi 15 iulie va fi deosebit de intens, cu o medie a temperaturilor maxime de 35 - 39 de grade, respectiv a celor minime între 20 şi 23 de grade, mediat regional. O uşoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de referinţă, dar totuşi vremea va rămâne local caniculară. Temperaturile maxime vor fi de 33 - 35 de grade, iar minimele de 18 - 21 de grade, în medie regională. Regimul pluviometric va fi deficitar, ploile aproape vor lipsi până în data de 17 iulie, ulterior fiind posibile manifestări locale de instabilitate atmosferică.

În Oltenia, canicula va fi intensă în perioada 10 - 15 iulie, cu o medie a temperaturilor maxime de 35 - 39 de grade. Nopţile vor deveni tropicale, iar minimele termice urmează să se situeze între 20 şi 23 de grade. O uşoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de analiză, însă vremea va râmâne local caniculară. Temperaturile maxime vor fi de 33 - 35 de grade, iar minimele de 18 - 21 de grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, manifestări locale de instabilitate atmosferică fiind posibile după data de 17 iulie.

La munte, vremea va deveni deosebit de caldă, chiar călduroasă la altitudini mai joase, în perioada 10-14 iulie. Media temperaturilor maxime va fi de 23 - 29 de grade, iar cea a minimelor de 12 - 18 grade. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic. Pe parcursul primei săptâmâni de prognoză, regimul pluviometric va fi deficitar, averse slabe urmând a se semnala pe suprafeţe restrânse, în orele după-amiezilor. Din data de 15 iulie va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
Lucian Mîndruta sezon 2 - 2024
Lucian Mîndruță – 16 decembrie 2024
ana si cezar
Ana Ularu și Cezar Grumăzescu, invitați speciali la matinalul Digi...
irinel columbeanu
Ce pretenții avea Irinel Columbeanu când a ajuns la azil și de ce s-a...
Delia
Delia, vacanță complicată în Singapore. Cu ce probleme s-a confruntat...
Pe aceeași temă
Brightening,The,Puffy,Clouds,With,The,Sun.,Sky,Perspective.,Gorgeous
Prognoza meteo pentru luna ianuarie. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, în...
Small,Fir,Trees,During,A,Snowstorm.,The,Green,Branches,Of
Cod galben de vânt în mai multe zone din țară, în următoarele zile. La București, vremea se...
Sunset,Or,Sunrise,In,A,Winter,Park,With,Trees,Covered
Prognoza meteo pentru luna ianuarie: temperaturi uşor mai ridicate decât cele obişnuite
Incendii devastatoare pe planetă, Terra arzând cu foc, flăcări, schimbări climatice dezastruoase, catastrofă de încălzire globală
Schimbările climatice au dus la dezastre naturale de proporții în toată lumea, în 2024
Te-ar putea interesa și
Snow-covered,Branches,And,Snowflakes,In,The,Air.,Glittering,Lights,Out
Precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, în weekend. De sâmbătă seara, mai multe județe vor...
Background,Autumn,Park,Weather,Evening,,Walk,In,Seasonal,Weather,November
Vremea se răceşte din ce în ce mai mult în următoarele două săptămâni
Defocused,View,To,Golden,Lights,Of,Festive,Illumination,On,A
Săptămâna viitoare, temperaturile vor fi mai ridicate faţă de cele normale. Prognoza meteo...
Wet,Window,City,Lights,Rain,Drops,,Abstract,Background,Autumn,Winter
ANM: Temperaturile vor scădea, iar aria precipitațiilor se va extinde în următoarele două...
Partenerii noștri
Digi24 Podcasterul american care i-a luat interviu lui Călin Georgescu, fake news despre baza Mihail Kogălniceanu: Se construiește „pe ascuns”
Podcasterul american care i-a luat interviu lui Călin Georgescu, fake news...
DigiSport Răzvan Marin, la Parma? Cum poate ajunge coleg cu Dennis Man și Valentin Mihăilă
Răzvan Marin, la Parma? Cum poate ajunge coleg cu Dennis Man și Valentin...
PeRoz Laura Cosoi, în costum de baie în Thailanda, la cinci luni de la a patra naștere. Laudele de la fani au curs: "Corpul tău e superb"
Laura Cosoi, în costum de baie în Thailanda, la cinci luni de la a patra...
Film Now Leonardo DiCaprio nu-i va putea mulțumi vreodată îndeajuns lui Sharon Stone. Gestul uriaș pe care actrița l-a făcut pentru el
Leonardo DiCaprio nu-i va putea mulțumi vreodată îndeajuns lui Sharon...
Digi World Cât de importantă este vitamina D: „Măcar un 2.000 de unităţi ar trebui să luăm pe fiecare zi”
Cât de importantă este vitamina D: „Măcar un 2.000 de unităţi ar trebui să...
ProFM Ce bonus a primit un membru din echipa lui Taylor Swift, angajat pentru Eras Tour. Artista i-a și scris personal un bilet
Ce bonus a primit un membru din echipa lui Taylor Swift, angajat pentru...
Digi Life Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri de pe Titanic
Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a...
Mihai Eminescu
175 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cine i-a schimbat numele din...
Ultimele știri din matinal
florin negrutiu alegeri
Florin Negruțiu: Clasa politică zboară cu jetul, dar țara e pe marginea prăpastiei
paleologu012
Theodor Paleologu: România e o democrație originală și vulnerabilă. Avem nevoie de terapie...
Calin Georgescu/ Inquam Photos / George Calin
Analiza profesorului Cristian Păun: Cum e afectată economia și cât de realizabile sunt...
cristian pirvulescu
Cristian Pîrvulescu, despre cum influențează instabilitatea politică alegerile din România...
Ultimele știri
USA News - January 13, 2025
Incendiile din Los Angeles. Studiourile de la Hollywood se angajează să doneze milioane de...
INQ_TATE_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Andrew Tate, eliberat din arest la domiciliu. Tribunalul București a decis înlocuirea cu...
cristiano ronaldo
Cristiano Ronaldo își prelungește contractul cu Al-Nassr. Va câștiga peste 200 de milioane de...
Flavio Briatore/ Profimedia
Flavio Briatore nu înţelege mutarea lui Lewis Hamilton la Ferrari: „Eu nu l-aş fi adus”