Expresia "Nicio masă fără pește" s-a popularizat încă din perioada comunistă. Acum, în consumerism, nu mai este dificil de găsit feluri nenumărate de pește, care se pot găti după gustul fiecăruia.
Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea spune că peștele ar trebui să fie esențial în dieta noastră. Multiplele minerale și grăsimi sănătoase, dar și vitaminele A, D, E și B12 îl fac un aliment valoros.
Este bine de știut și care este cel mai sănătos tip de pește pe care să-l alegem, de preferat fiind cel sălbatic, în detrimentul celui de crescătorie.
„În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine creierului, și acel Omega care are două forme de colesterol, forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a declarat Vlad Ciurea într-o emisiune de la Antena 3 CNN.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!