Ministerul Sănătății vine cu precizări după ce o tulpină a bacteriei care provoacă holera a fost depistată în Republica Moldova. Aceasta nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om, potrivit autorităților.
Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.
Holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii, se arată în comunicat, care precizează că în România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.
Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!