Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, vorbește în discuția cu Bogdan Ciuclaru despre pierderea unuia dintre părinți, despre maturizarea prematură, despre plecarea din România și rostul meditațiilor în formarea elevilor. Acesta crede că pentru ca tinerii românii să ajungă liderii generației lor e nevoie ca specialiști foarte bine plătiți să realizeze un studiu intitulat „Cum să facem astfel încât Inteligența Artificială să stopeze prostia umană.”
Daniel Funeriu a povestit unul dintre cele mai grele momente pe care le-a trăit în copilăria sa.
„Eu, din păcate, mi-am pierdut mama la cinci ani. Și-mi amintesc acea zi când tata m-a anunțat lucrul ăsta și mi-a zis... Vă dați seama ce dezastru a fost și pentru el, că a fost un accident, din păcate. Și tata mi-a zis: „băiete, îmi pare rău, dar copilăria ta s-a terminat”.
Deci am dezvoltat o relație foarte... strânsă și puternică cu tata, dar mai degrabă o relație de parteneriat decât una... tată-fiu. Tata-i un tip formidabil. Deci foarte devreme am fost constrâns de viață să o iau în piept.
Și vă mai spun un lucru, când ți-ai pierdut mama, copil fiind și conștient fiind de lucrul ăsta, puține lucruri... și dacă reușești să treci peste asta, puține lucruri te mai intimidează după aceea. De-aia am nervii tari.”, spune Dan Funeriu, la Extra Matinal, podcastul prezentat de Bogdan Ciuclaru.
Daniel Funeriu este de părere că vacanța de vară e prea lungă în România. El face comparația cu programul și programa școlară din alte țări, iar concluzia sa este că în România materia este puțină și se livrează într-un timp foarte scurt. Materia în România e prea lejeră, spune fostul ministru al Educației, la podcastul Extra Matinal, prezentat de Bogdan Ciuclaru.
Vezi aici interviul integral:
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!