Premierul României se gândește la posibilitatea îndepărtării din funcții a prefecților, subprefecților și secretarilor de la stat de la USR-PLUS. Decizia ar urma să fie luată după ce miniștrii acestui partid au demisionat, iar formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș a depus o moțiune de cenzură.
Cum iau o decizie, o să o anunț. Mi s-ar părea normal totuși ca, dacă nu mai ești la guvernare, să plece tot aparatul, a declarat Florin Cîțu, la Antena3, chestionat dacă urmează să îi demită pe toți cei din USR-PLUS din aparatul administrativ.
Totuși, șeful Guvernului vorbește și de o „teamă onestă”: Dacă rămân, ar însemna să aduc la guvernare AUR și PSD, pentru că asta e coaliția azi, AUR, USR și PSD. Cei numiți de USR-PLUS pot reprezenta interesele AUR și PSD. Niciodată nu o să am guvernare cu ei, așa că mai bine îi înlătur ca să nu existe nicio discuție. Dar nu am luat nicio decizie.
Pe de altă parte, Florin Cîțu consideră „cel puțin bizar” că președintele Partidului Național Liberal pare a fi cel mai mare susținător al moțiunii de cenzură.
Până la urmă, nu știu nici eu, nici domnia sa, nimeni nu știe ce e constituțional sau nu, adică avem opinii, dar singurii care sunt mandatați să ne spună dacă un demers este constituțional sau nu sunt cei de la Curtea Constituțională. Le recomand să aștepte decizia Curții Constituționale și, după aceea, le recomand să meargă mai departe, a mai declarat Cîțu.
Joi a fost convocat plenul reunit al Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură. Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în această privință și acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!