Imagini impresionate din urmă cu cinci ani, când Papa Francisc a rostit o rugăciune specială, în seara de 27 martie 2020, în ploaie, la Vatican, în Piaţa San Pietro, care însă era pustie din cauza pandemiei de COVID-19.
Suveranul Pontif a rostit rugăciunea în ziua în care numărul deceselor provocate în Italia în 24 de ore ajunsese la aproape 1.000. Papa Francisc s-a rugat atunci pentru protejarea întregii lumi, tema centrală a predicii sale fiind: „De ce sunteţi fricoşi? Încă nu aveţi credinţă?” „Suntem în aceeaşi barcă, toţi fragili şi dezorientaţi, dar în acelaşi timp importanţi şi necesari”, a rostit atunci Suveranul Pontif.

„De săptămâni întregi pare că s-a aşternut seara. Neguri dense s-au îngrămădit deasupra pieţelor noastre, deasupra străzilor şi oraşelor noastre. Au pus stăpânire pe vieţile noastre întrerupând totul cu o tăcere asurzitoare şi cu un gol dezolant, care paralizează totul la trecerea sa: acest lucru se simte în aer, se observă în gesturi, se citeşte în priviri. Ne-am trezit înfricoşaţi şi rătăciţi. Asemenea discipolilor din Evanghelie am fost luaţi prin suprindere de o furtună neaşteptată şi furioasă. Ne-am dat seama că suntem în aceeaşi barcă, toţi fragili şi dezorientaţi, dar în acelaşi timp importanţi şi necesari, chemaţi cu toţii să rămânem împreună, având toţi nevoie să ne aducem mângâiere unii altora. Pe această barcă… suntem cu toţii. Asemenea acelor discipoli care vorbesc într-un glas şi spun înfricoşaţi: «Pierim» (v. 38), şi noi ne-am dat seama că nu putem merge înainte fiecare pe cont propriu, ci numai împreună”, a rostit Papa Francisc, în urmă cu cinci ani.
Papa Francisc a binecuvântat întreaga omenire în ziua în care Italia înregistrase cel mai groaznic scenariu de la începutul pandemiei de coronavirus, 969 de decese în doar 24 de ore.
Înaintea pandemiei, Piaţa San Pietro era plină până la refuz la rugăciunile Papei Francisc, însă în seara de 27 martie 2020, a rămas complet goală din cauza pandemiei, iar imaginea cu Suveranul Pontif rugându-se singur, pe un podium, pentru întreaga planetă au rămas adânc întipărite în memoria tuturor, indiferent de confesiune, relatează News.ro.
Anterior acestui moment unic, Papa Francisc a ţinut Sfânta Liturghie în capela Casei Sf. Marta din Cetatea Vaticanului, care a putut fi urmărită de credincioşii din întreaga lume online.
Citește și: Când se alege noul Papă. Cine sunt cei șase cardinali care se află în topul favoriților
Citește și: Papa Francisc în România. Imagini de la vizita din 2019, prima făcută de el într-o țară ortodoxă
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!