Pe 5 septembrie începe noul an școlar 2022-2023, care vine cu o serie de modificări atât la nivel de structură, cât și în ceea ce privește acordarea notelor sau încheierea mediilor.
Cea mai importantă schimbare din structura anului școlar este faptul că se renunță la semestre și se introduce oficial noțiunea de module.
Anul școlar 2022-2023 va fi împarțit în 5 module de învățare, care vor alterna cu 5 vacanțe:
- Modulul 1 : 5 septembrie - 21 octombrie
- Vacanța de toamnă pentru toți elevii: 24-30 octombrie
- Modulul 2: 31 octombrie - 22 decembrie
- A doua vacanță, cea de iarnă: 23 decembrie - 8 ianuarie 2023
- Modulul 3: Va începe în 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie
- A treia vacanță - de o săptămână - poate fi acordată în a doua săptămână, în a treia săptămână sau în a patra săptămână din februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar
- Modul 4: 13, 20, 27 februarie 2023 - 7 aprilie 2023
- A patra vacanță : 8 aprilie –23 aprilie
- Modulul 5, ultimul: 24 aprilie - 16 iunie
- Vacanța de vară - 17 iunie - 4 septembrie
Programul național "Școala altfel" și Programul "Săptămâna verde” vor avea loc între 27 februarie și 16 iunie 2023, timp de câte 5 zile consecutive, perioada urmând să fie decisă în funcție de fiecare unitate de învățământ.
De asemenea, se elimină obligativitatea susținerii tezelor, iar elevilor le va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar. În ce privește acordarea notelor, profesorii vor pune cel mult trei note peste numărul prevazut pentru o materie.
Elevii vor beneficia de cel puțin un plan individualizat de învățare, în urma evaluărilor făcute de cadrul didactic. De asemenea, ei nu vor mai putea fi exmatriculați. Transferul la o altă unitate de învățământ se va putea face doar dacă media de admitere este egală sau mai mare decât media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!