Acum la Digi FM LUIS FONSI - Echame La Culpa FEAT DEMI LOVATO

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea după 25 septembrie

Rain,On,The,Roof
Ploaie, acoperiș, vreme rea. Shutterstock

Intervalul următoarelor două săptămâni (16 - 29 septembrie) va aduce, din punct de vedere meteorologic, o vreme în general plăcută, însă ploile vor rămâne în peisaj în aproape toate regiunile, mai ales după data de 25 septembrie, relevă prognoza de specialitate publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme rece pentru mijlocul lunii septembrie, media regională a temperaturilor maxime urmând a fi de 16 grade. Încălzirea se va resimţi în întreaga regiune încă din 17 septembrie, când sunt estimate maxime de 23 - 24 de grade, valori medii ce se vor menţine fără variaţii importante până spre finalul lunii. În unele zile sunt estimate valori chiar mai ridicate, spre o medie zilnică de 25 - 26 de grade. Rece va fi şi în primele nopţi, când media temperaturilor minime va fi de 6 - 7 grade, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori cuprinse între 9 şi 12 grade. În data de 16 septembrie va continua să plouă pe arii extinse, apoi ameliorarea va fi semnificativă, iar ploile vor mai fi posibile doar izolat. Următorul interval probabil cu ploi este între 25 şi 28 septembrie, transmite Agerpres.

În Crişana, vremea va fi rece în prima zi, când media temperaturilor maxime va fi de 17 grade. Încălzirea se va resimţi în întreaga regiune, încă din a doua zi (marţi 17 septembrie), când sunt estimate maxime de 22 - 23 de grade. În perioada 18 - 25 septembrie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 24 - 25 de grade, iar ulterior spre finalul lunii este posibilă o scădere uşoară, până spre 22 - 23 de grade. În primele nopţi din intervalul de prognoză, media temperaturilor minime va fi de 6 - 8 grade, iar în rest sunt estimate valori termice minime cuprinse între 9 şi 12 grade. Pe 16 septembrie va continua să plouă pe arii extinse, după care ameliorarea va fi semnificativă. Ploi se vor mai semnala între 25 şi 28 septembrie.

Citește și: Cod roşu emis de hidrologi pentru judeţele Vaslui, Iaşi şi Galaţi. Risc major de viituri

În Transilvania, media zilnică a temperaturilor maxime va creşte treptat, de la 20 de grade, în prima zi, până spre 23 de grade, în 18 septembrie, valoare ce se va menţine cu mici variaţii până spre finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea o medie cuprinsă între 6 şi 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în depresiunile intra-montane (minime de un grad - două grade), în perioada 20 - 22 septembrie. Ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala la începutul perioadei (16 - 18 septembrie) şi cu o probabilitate în creştere spre finalul lunii (după 26 septembrie).

În Maramureş, intervalul va debuta cu valori termice sub mediile multianuale specifice pentru jumătatea lunii septembrie, respectiv o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade. Încălzirea se va resimţi în întreaga regiune, încă din 17 septembrie, când sunt estimate maxime de 22 de grade. În perioada 18 - 25 septembrie, sunt estimate maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul lunii este posibilă o scădere uşoară, la 21 - 22 de grade. Valorile termice minime se vor încadra, în general, între 7 şi 11 grade. Pe data de 16 septembrie va continua să plouă pe arii extinse, apoi ameliorarea va fi semnificativă, iar ploile vor mai fi posibile doar izolat. Următorul interval probabil cu ploi este estimat între 25 şi 28 septembrie.

În Moldova, în a doua jumătate a lunii septembrie, sunt estimate temperaturi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade. Media zilnică a temperaturilor maxime va creşte uşor şi treptat de la 22 de grade, până spre 24 de grade, în jurul datei de 24 septembrie şi o posibilă scădere la 22 de grade, spre finalul lunii. Minimele termice vor fi, în general, de 10 - 12 grade, cu valori uşor mai scăzute în perioada 20 - 22 septembrie, când media regională a acestora va scădea la 8 - 9 grade. În perioada 16 - 19 septembrie sunt prognozate ploi locale, iar izolat cantităţile de apă mai pot fi însemnate. Sunt posibile ploi şi după data de 26 septembrie, cu probabilitate în creştere.

În Dobrogea, în ansamblu, pe tot parcursul intervalului sunt prognozate temperaturi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade. Media zilnică a temperaturilor maxime se va menţine în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor va oscila între 12 şi 15 grade, valori mai ridicate, până spre 17 - 18 grade, urmând a se înregistra pe Litoral şi în Deltă. În perioada 17 - 20 septembrie sunt prognozate ploi locale, iar izolat cantităţile de apă mai pot fi însemnate. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

În Muntenia, media temperaturilor maxime va creşte uşor, de la 22 de grade în prima zi, până spre 24 - 25 de grade, în zilele de 17 şi 18 septembrie, iar pe 19 septembrie va reveni la o medie de 22 - 23 de grade. Astfel de variaţii sunt posibile până spre finalul lunii, însă la valori apropiate de normalul climatologic, respectiv maxime în general de 24 - 26 de grade. De asemenea, media minimelor termice va fi în creştere şi va atinge 12 - 13 grade, în dimineţile de 18 şi 19 septembrie, pentru ca, în următoarele şase zile, să scadă în jurul a 10 - 11 grade. Spre finalul lunii sunt estimate minime de 12 - 13 grade. În perioada 17 - 20 septembrie sunt prognozate ploi pe arii restrânse. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată şi spre finalul lunii, în jurul datei de 28 septembrie.

În Oltenia, în prima zi, vremea se va menţine rece pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 19 grade. Încălzirea se va resimţi în întreaga regiune, încă din 17 septembrie, când sunt estimate maxime de 23 - 24 de grade, valori medii ce se vor menţine fără variaţii importante până spre finalul lunii. În unele zile sunt estimate valori chiar mai ridicate, spre o medie zilnică de 25 - 26 de grade. Rece va fi şi în primele nopţi, când media temperaturilor minime va scădea la 7 - 8 grade, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori cuprinse între 10 şi 13 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 18 - 21 septembrie şi după data de 26 septembrie.

La munte, luni, media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, iar ulterior va creşte la 14 grade, valoare ce se va menţine fără variaţii importante până spre finalul lunii septembrie. În primele dimineţi vor fi minime în jurul a 3 grade, iar în restul intervalului, media minimelor va fi, în general, de 5 - 6 grade. Ploi locale se vor semnala la începutul perioadei (16 - 19 septembrie) şi cu o probabilitate în creştere spre finalul lunii, după data de 26 septembrie.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
dan t (1)
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Summer 2024
corfu profimedia-0906568918
Românii au preferat Grecia, Spania şi Italia pentru vacanţa de vară...
ciuca 2024-09-15 GC -8050
Florin Negruțiu despre congresul PNL: „O întâlnire fără prea mari...
foto Jolana Sedláčková 460225842_8745372138815862_8424571525690440795_n
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7...
Pe aceeași temă
Drops,Of,Warm,Summer,Rain,,Falling,On,The,Asphalt
Vremea se răcoreşte în toată ţara, în următoarele zile. Prognoza meteo pe regiuni
Prognoza meteo
Temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei, în primele două săptămâni din august
Prognoza meteo
Meteorologii anunţă vreme rece până sâmbătă dimineaţă. Temperaturile scad sub zero grade...
Toamnă călduroasă, caniculă în septembrie, soare
Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni. Când revin ploile
Te-ar putea interesa și
Halloween Set To Be The Warmest On Record
Cum va fi vremea în septembrie. ANM anunță temperaturi ridicate, dar și ploi abundente
meteo
ANM anunță cum va arăta vremea în următoarele 4 săptămâni
Caniculă, temperaturi extreme, val de căldură
Cum va fi vremea în ultimele două săptămâni de vară și ce temperaturi aduce luna septembrie
paste
ANM anunță vreme schimbătoare de Florii și de Paște. Prognoza meteo pentru fiecare regiune
Partenerii noștri
Digi24 Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din...
DigiSport Albion Rrahmani a debutat în Champions League! Nota primită de fostul atacant al Rapidului
Albion Rrahmani a debutat în Champions League! Nota primită de fostul...
PeRoz Dragostea lor, mai puternică decât oricând. Daniel Crag si Rachel Weisz, de mână prin Veneția după ce au strălucit pe covorul roșu
Dragostea lor, mai puternică decât oricând. Daniel Crag si Rachel Weisz...
Film Now Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui marcată de dependențe
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri...
Digi World Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a...
Stirile Kanal D Mihai, băiatul de 10 ani dat dispărut de bunică, a fost găsit. Motivul înduioșător pentru care a plecat de acasă
Mihai, băiatul de 10 ani dat dispărut de bunică, a fost găsit. Motivul...
ProFM Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare la ea în curte
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a...
Digi Life Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau...
Ultimele știri din matinal
horia tecau
Sfatul lui Horia Tecău pentru părinții copiilor care vor să se apuce de tenis
cosmin hodor
Ce a pățit Cosmin Hodor la prima întâlnire cu Ion Țiriac, după ce a întârziat 20 de minute
florin negrutiu 12 iunie 2024
Florin Negruțiu, despre dezbaterea Trump - Kamala Harris: „Un spectacol de confuzie și...
florin negrutiu 10 sept
Florin Negruțiu: „Școala e școală, primăria e primărie, biserica e biserică”
Ultimele știri
Secretara-şefă a Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti a fost dată dispărută/ Foto: News.ro
Secretara-şefă a Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti a fost...
Klaus Iohannis, președintele României și Sergio Mattarella, președintele Republicii Italiene, susțin o conferință de presă comună după întâlnirea avută la Palatul Cotroceni din București, 19 iunie 2024. Inquam Photos / George Călin
Discuții în PNL: Schimbarea legii pentru ca Iohannis să intre în cursa pentru Senat fără să...
andreea marin si fiica ei
Fiica Andreei Marin vrea să facă facultatea în SUA. Vedeta tv o susține, dar se obișnuiește cu...
dunarea
Debitul Dunării va ajunge la 8.000 mc/s, în zilele următoare, dublu faţă de media multianuală...