Acum la Digi FM Alex Vidia LISA - Moonlit Floor

Prognoza meteo de Crăciun 2023. Cum va fi vremea în țară. La munte se anunţă ninsori moderate

Forest,Landscape,In,The,Mountains,Near,Garana,Village,,Romania
Prognoza meteo, munte, decembrie. Shutterstock

Primele zile ale acestei săptămâni vor fi caracterizate de temperaturi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, care pot ajunge până la 12 grade în Muntenia şi Oltenia, iar de Crăciun valorile din termometre se vor menţine pozitive pe parcursul zilei, în majoritatea regiunilor.

Potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, publicate luni de ANM, pentru perioada 22 - 26 decembrie sunt anunţate precipitaţii, la început ploi, apoi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La munte, perioada 21-24 decembrie aduce temperaturi în scădere treptată, media maximelor urmând să fie cuprinsă între -5 şi 0 grade. În perioada 22 - 26 decembrie se vor semnala precipitaţii, la început mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile şi după data de 26 decembrie.

Vremea de Crăciun 2023

În Banat, la începutul intervalului valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 11...12 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopţilor se vor înregistra minime medii de -2...0 grade. În perioada 21 - 25 decembrie vor fi oscilaţii ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 5 şi 8 grade, iar cea a minimelor între -1 şi 2 grade. O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 şi 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 8...9 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 6 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheţ (0 grade). În perioada 22 - 26 decembrie temporar se vor semnala precipitaţii, la început ploi apoi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar intervale cu precipitaţii mixte vor fi posibile şi după data de 27 decembrie.

În Crişana, începutul intervalului va debuta cu temperaturi diurne mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 9...10 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopţilor se vor înregistra minime medii de -2...-1 grad.

În perioada 21 - 25 decembrie vor fi oscilaţii ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 3 şi 6 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 1 grad. O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 şi 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 7...8 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 4...5 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheţ (0 grade). Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 22 - 26 decembrie, la început ploi apoi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, însă intervale cu precipitaţii mixte vor fi posibile şi după data de 27 decembrie.

În Transilvania, temperaturile diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 9 grade în 20 decembrie, în timp ce nopţile vor fi reci cu minime medii de -4...-2 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi oscilaţii ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 şi 6 grade, iar cea a minimelor între -4 şi -1 grad. În perioada 22 - 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitaţii, la început ploi apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitaţii slabe mixte vor fi posibile şi după data de 27 decembrie.

Vremea în Maramureș de Crăciun 2023

În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4...5 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 8 grade în 20 decembrie, în timp ce nopţile vor fi reci, cu minime medii de -4...-1 grad.

Apoi, până la finalul anului vor fi oscilaţii ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 şi 5 grade, iar cea a minimelor între -3 şi 0 grade. În perioada 22 - 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitaţii, la început ploi, apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitaţii slabe mixte vor fi posibile şi după data de 26 decembrie.

În Moldova, până în data de 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obişnuit şi va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 10...11 grade, cu valori chiar uşor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopţilor se vor înregistra minime medii de -1...1 grad.

Apoi, până la finalul anului vor fi uşoare alternanţe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 4 şi 8 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 0 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe în perioada 23 - 25 decembrie, la început ploi, apoi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, urmând ca după data de 26 decembrie şansele de precipitaţii să fie reduse.

În Dobrogea, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 12 grade în 20 decembrie, în timp ce în cursul nopţilor se vor înregistra minime medii de 1...3 grad, uşor mai ridicate pe litoral.

Apoi, până la finalul anului vor fi uşoare oscilaţii ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5 şi 8 grade, iar cea a minimelor între 0 şi 4 grade. În zilele de 23 şi 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie şansele de precipitaţii să fie reduse.

În Muntenia, regimul termic diurn va fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8...9 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 11...12 grade în 20 decembrie, chiar spre valori uşor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce în cursul nopţilor se vor înregistra minime medii în jurul a -2 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi uşoare alternanţe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 6 şi 9 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 0 grade. În zilele de 23 şi 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie şansele de precipitaţii să fie reduse.

În Oltenia, până în data de 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obişnuit şi va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 10...12 grade, cu valori chiar uşor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopţilor se vor înregistra minime medii de -2...0 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi uşoare alternanţe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 6 şi 10 grade, iar cea a minimelor între -1 şi 1 grad. Temporar precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie se vor semnala în zilele de 23 şi 24 decembrie, dar posibil pe arii restrânse şi în perioada 29-31 decembrie.

Vremea la munte de Crăciun 2023 

La munte, până în data de 20 decembrie, regimul termic se va situa peste cel obişnuit şi va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 6...8 grade, chiar cu valori uşor mai ridicate la altitudini de sub 1500 m, în timp ce pe timpul nopţilor se vor înregistra minime medii de -2...2 grade.

Apoi, în perioada 21-24 decembrie valorile de temperatură vor scădea treptat, media maximelor va fi cuprinsă între -5 şi 0 grade, iar cea a minimelor între -8 şi -4 grade. Ulterior până la finalul anului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2...2 grade şi medii nocturne de -6...-4 grade. În perioada 22 - 26 decembrie se vor semnala precipitaţii, la început mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile şi după data de 26 decembrie.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 - 31 decembrie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie, transmite Agerpres.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
Lucian Mîndruta sezon 2 - 2024
Lucian Mîndruță – 16 decembrie 2024
Eurovision 2025/ Shutterstock
Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025...
Aventura lui Lewis Hamilton la Ferrari a început/ Profimedia
Aventura lui Lewis Hamilton la Ferrari a început. Primul tur la...
66th GRAMMY Awards - Show
Trevor Noah va găzdui premiile Grammy pentru al cincilea an...
Pe aceeași temă
Vreme februarie/ Shutterstock
Cum va fi vremea în luna februarie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Ploi, averse, stropi, furtună, torențial
Meteorologii anunță ploi în cea mai mare parte a țării, până luni seară. Care sunt zonele din...
Rain,On,The,Roof
Ploi în mare parte din țară până luni seara. Ninsori și strat de zăpadă la munte
brasov a21514c9-5973-45dc-8160-b23309d561ed
Alerte meteorologice severe: Coduri roșu, portocaliu și galben pentru viscol, ninsori și...
Te-ar putea interesa și
Bucharest, Romania. 20th May, 2024: Nicusor Dan, the Mayor of Bucharest and independent candidate for another term, presents his activity report as general mayor and the main objectives for the next 4 years, during a press conference, at the headquarters
Nicuşor Dan, despre codul portocaliu de ploi torenţiale, anunțat pentru Capitală: Bucureştiul...
Vreme ploioasă în București
Temperaturi în scădere, ploi și descărcări electrice, marți și miercuri, în București
Vreme / Shutterstock
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii...
Dust,And,Dirt,On,A,Car,Due,To,A,Sand
ANM: Particule de praf provenite din deşertul Karakum traversează România
Partenerii noștri
Digi24 Rusia i-a răspuns lui Trump, după ce președintele american l-a amenințat direct pe Putin și i-a cerut să oprească războiul din Ucraina
Rusia i-a răspuns lui Trump, după ce președintele american l-a amenințat...
DigiSport Haos în Roma! Trei fani sunt în stare gravă, înainte de Lazio - Real Sociedad
Haos în Roma! Trei fani sunt în stare gravă, înainte de Lazio - Real...
PeRoz Laura Cosoi, criticată după ce a povestit cum sunt vacanțele cu 4 copii mici: "Nu vă mai ridicați atât în slăvi!"
Laura Cosoi, criticată după ce a povestit cum sunt vacanțele cu 4 copii...
Film Now Motivul pentru care Hugh Grant a înșelat-o pe frumoasa Elizabeth Hurley cu o damă de companie
Motivul pentru care Hugh Grant a înșelat-o pe frumoasa Elizabeth Hurley cu...
Digi World Țiuitul enervant al urechilor ar putea fi mai mult decât o simplă senzație neplăcută. De ce apare tinitusul și cum poate fi ameliorat
Țiuitul enervant al urechilor ar putea fi mai mult decât o simplă senzație...
Stirile Kanal D "Tigrul apelor de munte", ciudățenia care încă trăiește în râurile Maramureșului. Ce este de fapt
"Tigrul apelor de munte", ciudățenia care încă trăiește în râurile...
ProFM A rupt tăcerea după zeci de ani. Prietenul lui Elvis Presley, despre perioada în care a trăit alături de artist, la Gracelend
A rupt tăcerea după zeci de ani. Prietenul lui Elvis Presley, despre...
Digi Life Circa 94 de milioane de vizitatori străini în Spania, în 2024. Câte miliarde de euro au cheltuit
Circa 94 de milioane de vizitatori străini în Spania, în 2024. Câte...
Ultimele știri din matinal
ana dumbrava
Ana Dumbravă, campioană mondială la Counter-Strike pentru al 3-lea an consecutiv. Povestea...
Mihail WhatsApp Image 2025-01-22 at 14.13.28
Mihail despre izolarea în pădure și experiența uluitoare a colegului care a „murit” și s-a...
Contele Tibor Kálnoky
Cu ce pleacă Regele Charles din România? Contele Tibor Kálnoky dezvăluie preferințele regale
ana si cezar
Ana Ularu și Cezar Grumăzescu, invitați speciali la matinalul Digi FM: povești, provocări din...
Ultimele știri
Gara Hamburg/ Shutterstock
Cum a reușit un român să întârzie cu 177 de minute 18 trenuri, în gara centrală din Hamburg...
Michael Bloomberg in Downing Street, London, UK - 07 Oct 2024
Miliardarul american ce va contribui financiar în locul guvernului după retragerea SUA din...
Adam Silver/ Profimedia
Şeful NBA, despre revenirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite: „Nu...
Jeff Beck's Guitar Collection at Christie's in London
Faimoasa chitară a lui Jeff Beck, vândută cu peste 1 milion de lire sterline la licitaţie. „Un...