Acum la Digi FM Gabriel Cindea C-BLOCK - Time is Tickin Away

Roxana Mînzatu, propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene: „Vin dintr-o familie foarte amărâtă!” Cu ce se ocupă fratele ei

Roxana Mînzatu
Roxana Mînzatu / Foto: Facebook

Roxana Mînzatu, propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, povesteşte, într-un interviu pentru Prima TV, că provine dintr-o familie social-democrată ”până la sânge”: mama sa a fost muncitor necalificat, iar tatăl său a fost şofer. În acelaşi timp, fratele Roxanei Mînzatu este decanul unui colegiu din SUA.

Roxana Mînzatu s-a înscris în PSD în anul 2000, căutând un stagiu de practică în timp ce era studentă la ştiinţe politice. În acea perioadă, partidul era condus de Ion Iliescu. ”Eu trebuia să fac practică, nu cred că am avut la vremea aceea un alt tip de evaluare”, explică Roxana Mînzatu.

Roxana Mînzatu, propunerea României pentru funcţia de comisar european şi vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, a fost întrebată, în emisiunea Insider politic de ce s-a înscris în PSD încă de la vârsta de 20 de ani, potrivit News.ro. 

”Sunt membră PSD din 2000, deci am 24 de ani de vechime. Aveam 20 de ani, eram studentă a Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti şi trebuia să fac practică. Din generaţia mea, toţi ne doream să ajungem ambasadori. A trebuit să facem această parte de practică şi să ne uităm către diverse partide politice, iar eu mi-am dorit să fac practica la Braşov, să fiu aproape de casă. O prietenă mi-a spus: ”Uite, organizaţia de tineret PSD scoate o revistă! Scrie un articol şi te publică!”. Am scris pe un caiet studenţesc, pe o foaie dictando, un articol despre nici nu mai ştiu ce, m-am dus frumos cu el scris de mână. L-am cunoscut pe preşedintele organizaţiei de tineret, niciodată n-a mai ieşit acea revistă, dar eu m-am conectat cu oamenii de la organizaţia de tineret. Cred că a fost şi un element de socializare. Da, eu vin dintr-o familie foarte amărâtă, foarte modestă. Ai mei sunt social-democraţi până la sânge. Mama a fost muncitor necalificat, a lucrat munca cea mai de jos posibilă. Tata a fost şofer. În acelaşi timp, am un frate în SUA care este decanul unui Colegiu de Arte Liberale la Universitatea Purdue. Şi părinţii mei au fost muncitori necalificaţi. Cred că sunt un model social-democrat şi doctrinar”, a explicat Roxana Mînzatu.

În anul 2000, PSD era condus de Ion Iliescu, care a câştigat încă un mandat de preşedinte al României după o finală cu liderul PRM Corneliu Vadim Tudor. Roxana Mînzatu susţine că la acea vreme era interesată doar de stagiul de practică, fără a face şi o evaluare politică.


”Da, în 2000, atunci când am intrat eu (în PSD - n.r.), era campanie electorală pentru prezidenţiale. Eu trebuia să fac practică, nu cred că am avut la vremea aceea un alt tip de evaluare. M-am regăsit însă într-un PSD, la vremea aceea al multor profesionişti, nu tineri profesionişti, e drept, dar erau oameni care în zona economică, cel puţin, excelau. Eu, în 2004, am devenit consilier judeţean, fiind şi absolventă de ştiinţe politice, începusem să lucrez şi în domeniul fondurilor de preaderare: SAPARD, PHARE. A existat şi un sistem de cote în 2004, în care tinerii şi femeile erau promovaţi pe primele trei locuri. Devenind consilier judeţean atât de devreme, istoria mea s-a legat de PSD în mod iremediabil. Dar eu am continuat să-mi fac separat cariera în domeniul fondurilor europene, am lucrat în consultanţă, şi în Bucureşti, şi în Bruxelles, şi în Braşov. Am lucrat şi pentru administraţii locale, şi pentru companii private, şi pentru zona de societate civilă, dar mi-am păstrat şi implicarea politică. Însă a fost una foarte graduală. Pas cu pas! Nu am fost o cometă. Consilier judeţean între 2004-2008. În 2009, am fost subprefect pentru 7 luni în guvernarea de atunci. M-am întors în privat. În 2015, am fost propusă secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, poziţie pe care mi-am dorit-o foarte mult. Am lucrat cu nişte miniştri extraordinari. În 2016, decembrie, am devenit deputat PSD Braşov pentru patru ani şi în interiorul acelui mandat, pe final de mandat Viorica Dăncilă, am devenit şi ministru al fondurilor europene. A fost un mandat scurt, dar în care am încercat să livrez cât de mult am putut”, a explicat Roxana Mînzatu.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
dan t (1)
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Summer 2024
nicusor dan la matinal digi fm 20 septembrie
Nicușor Dan, în direct la Digi FM: „Nu iau în calcul o intrare în PNL”
Restitution_Gemälde3
Muzeul German din Munchen a returnat un tablou confiscat de nazişti
Disneyland/ Shutterstock
Motivul pentru care un cuplu a primit interdicție pe viață în clubul...
Pe aceeași temă
colaj numire minzatu
Portofoliu ambiguu pentru România în Comisia Europeană. Politologul Valentin Naumescu despre...
Roxana Mînzatu
Roxana Mînzatu va fi vicepreşedintă executivă a Comisiei Europene, a anunţat Ursula von der...
Roxana Mînzatu
Ce portofoliu de comisar european ar putea primi Roxana Mînzatu: "Recompensarea României...
Roxana Mînzatu
Roxana Mînzatu, propunerea României pentru funcţia de comisar european: "De 20 de ani mă...
Partenerii noștri
Digi24 „UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul...
DigiSport A condus cu 3-0 în minutul 39, dar ce a urmat va rămâne în istoria fotbalului! Antrenorul, dat afară imediat după meci
A condus cu 3-0 în minutul 39, dar ce a urmat va rămâne în istoria...
PeRoz Un actor de la Hollywood divorțează după 28 de ani de căsnicie: „O învinovățește pe soție pentru sinuciderea fiului lor”
Un actor de la Hollywood divorțează după 28 de ani de căsnicie: „O...
Film Now A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul...
Digi World Avea 240 kg, diabet și hipertensiune, dar a făcut câteva schimbări și viața lui a devenit alta. Secretele unui tânăr tată care a dat jos 68 kg
Avea 240 kg, diabet și hipertensiune, dar a făcut câteva schimbări și...
Stirile Kanal D Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei să slăbești! Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Creierul nu mai știe cât are nevoie"
Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei...
ProFM Selena Gomez, reacție după ce fanii i-au reproșat că se victimizează pentru că nu poate avea copii: „Lăsați-o baltă!”
Selena Gomez, reacție după ce fanii i-au reproșat că se victimizează...
Digi Life Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau...
Ultimele știri din matinal
Radu Paraschivescu despre victor rebengiuc
Radu Paraschivescu despre gafele Elenei Lasconi și ale lui Mircea Geoană
Mircea Geoană (1)
Florin Negruțiu: Mircea Geoană, campionul gafelor neprovocate din politica românească
ciuca 2024-09-15 GC -8050
Florin Negruțiu despre congresul PNL: „O întâlnire fără prea mari surprize”
horia tecau
Sfatul lui Horia Tecău pentru părinții copiilor care vor să se apuce de tenis
Ultimele știri
L'équipe de France l'emporte sur le Portugal (0-0, 5-3 tab) en quart de finale de l'Euro 2024 au stade Volksparkstadion à Hambourg
Cristiano Ronaldo, gest viral pentru Cristiano Junior, după ce a marcat în meciul cu...
Sean Combs Hit With More Sexual Assault Allegations
Sean ”Diddy” Combs, plasat sub supraveghere pentru persoanele cu tendinţe sinucigaşe la...
'I've spent £758,000 to become the perfect woman but my beauty is a prison'
Povestea unei femei care a cheltuit aproape 80.000 de lire sterline pe intervenții estetice și...
Lidia Buble/ Foto: Instagram
Lidia Buble, o nouă gafă la volan. Motivul pentru care s-a ales cu o amendă și i-a fost...