Spre încântarea bucureștenilor și a turiștilor, duminică, 20 noiembrie, s-a deschis Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Deja primii oameni i-au trecut pragul și, odată cu ei, au apărut și primele imagini pe rețelele sociale.
Grătarele au început deja să sfârâie și căsuțele unde se comercializează diverse produse au beneficiat de primele vizite ale curioșilor și s-au bucurat și de primele vânzări.
Târgul de Crăciun este deschis până în 26 decembrie, iar cei care-i trec pragul se pot bucura de plimbări pe patinoar, de o roată panormaică, dar și de concerte, activități destinate copiilor și mâncare proaspătă, gătită pe loc. De asemenea, pot pleca acasă cu decorațiuni lucrate manual, cu ciocolată de casă sau pot bea un pahar cu vin fiert.
Citește și: Când se deschide Târgul de Crăciun de la Sibiu. Se caută „spiriduşi” care să lucreze pe durata evenimentului
Intrarea este liberă, iar programul este de luni până vineri între orele 12:00-23:00, iar în weekend, porțile târgului sunnt deschise cu două ore în plus, între 10:00 și 23:00. În plus, microbiștii pot urmări meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar pe un ecran uriaș.
Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie se va restricţiona traficul rutier, banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei. Totodată, în perioada 19 noiembrie - 27 decembrie, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, şi una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.
Târgul de Crăciun este organizat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, PROEDUS şi CREART. Costurile sunt suportate din bugetele celor trei instituţii organizatoare, fiind estimate la aproximativ 4 milioane de lei.
O roată panoramică uriașă și peste 80 de căsuțe de lemn de unde doritorii pot cumpăra suveniruri
Citește și: Reclamele de Crăciun din 2022: Bucurie și nostalgie, dar cu accent pe buget redus
- Zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuţe de lemn, de unde bucureştenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi şi produse realizate de meşteşugari, artişti plastici, artizani şi creatori autohtoni: de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii şi bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund şi Baia Mare, ii, icoane şi obiecte realizate din lemn cioplit, informează Primăria Capitalei.
- În zona de street food, vizitatorii vor putea cumpăra: burgeri, cârnaţi la grătar şi dulciurile oferite de cele 16 food-trucks.
- Zona parcului de distracţii "promite să fie pe gustul tuturor" cu patinoar, roata panoramică şi călătorii amuzante în caruselul colorat.
- Evenimentul va avea o zonă destinată microbiştilor, unde vor putea viziona în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie transmisiunile competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.
- Începând cu mini-vacanţa din 30 noiembrie - 4 decembrie, programul Târgului de Crăciun va fi completat cu concertele de weekend, din zona de spectacole. Timp de patru weekenduri, dar şi de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, pe scena din faţa Palatului Parlamentului, bucureştenii vor asculta live colinde şi cântece tradiţionale şi vor asista la spectacole cu datini de Crăciun.
- Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începutul calendaristic al iernii va fi marcat prin momente artistice speciale precum şi prin aprinderea luminiţelor din bradul festiv. Cei mici se vor putea întâlni cu spiriduşi, îi vor putea transmite scrisori lui Moş Crăciun sau îl vor putea întâlni în persoană la Căsuţa lui Moş Crăciun.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!