Pentru păstrarea forței de muncă în țară, autoritățile ar putea renunța la impozitarea salariului minim pe economie într-un sector privat. Ministrul Economiei a dat de înțeles că ar putea fi vorba de HoReCa, puternic lovit de efectele pandemiei de coronavirus.
Românii muncesc, sunt harnici, doar că pleacă din România, nu muncesc în România. Nu o fac din lipsă de patriotism, trimit banii înapoi în țară. Economisesc bani și investesc, își fac o casă la noi, fac un business înapoi în țară, dar munca efectivă nu o desfășoară în țară. Și ar trebui să ne punem niște întrebări. Ce facem noi diferit față de ceilalți? Și aici este soluția aceasta a neimpozitării salariului minim. Adică un scut fiscal pe salariul minim. Salariul minim e deja mic, haide să îl lăsăm omului. Zero taxe pe salariul minim este o măsură din programul de guvernare, care începe de la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, sector care nu a fost încă ales, dar care, nu vă ascund, ar putea foarte bine fi HoReCa, din mai multe motive, a explicat Claudiu Năsui, citat de Agerpres.
El a adăugat că mai există și opțiunea ca măsura să nu fie aplicată în sectorul HoReCa. A fost luată în calcul și varianta înghețării salariului minim brut și implementarea unor tranșe de neimpozitare.
Noi inițial am apărat și ideea să fie înghețat salariul minim brut și să fie crescute cote pentru toată lumea, nu doar pentru HoReCa, tranșe de neimpozitare. Nu impozităm primii 300 de lei, anul viitor următorii 300 de lei etc. până ajungem la salariul minim. Și în felul acesta reducem povara asta fiscală imensă pe care o punem pe spatele celor care câștigă cele mai mici salarii, a mai spus Năsui.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!