Acum la Digi FM Cetin Rasit BLU CANTRELL - girl please

Două tinere, ucise de același bărbat în Constanța. Una dintre ele, găsită sfâșiată de șacali pe un câmp, iar cea de-a doua în apartamentul ei

denis crima constanta
Denisa a fost dată dispărută de familie FOTO: Facebook

Denisa și Delia sunt cele două tinere ucise pe Litoral, după ce ar fi fost „otrăvite” sau drogate” de un individ de 26 de ani, poreclit „Șacalul”. Concubina acestuia și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați în dubla crimă care a șocat România, scrie adevărul.ro.

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru News.ro că bărbatul le-a ucis pe cele două femei pentru a le jefui. Una dintre femei a fost găsită moartă la începutul lunii iulie, pe un câmp din localitatea Sinoe, iar cealaltă, în urmă cu o săptămână, într-un câmp din Mamaia. Anchetatorii au stabilit că între cele două morţi există o legătură.

Una dintre victime era din Timişoara, iar cealaltă din Tulcea. 

Denisa, o tânăra de 28 de ani din Timișoara, mama unui copil de cinci ani, fusese dată dispărută de familie în urmă cu două săptămâni. A plecat la mare, iar la jumătatea lunii august apropiaţii au pierdut legătura cu ea. Prietenii şi familia au dat- o dispărută în urmă cu exact două săptămâni. „Tânăra, în vârstă de 28 de ani, din Timișoara, a dispărut la data de 26.08.2024 în Municipiul Constanța. Semnalmente: înălțime 1,67,kg 51, vârstă 28 ani, ochi căprui”, au anunțat rudele, pe Facebook. 

Tânăra a fost găsită fără suflare pe un câmp. Un şofer i-a văzut cadavrul, pe marginea drumului ce leagă localităţile Sinoe şi Mihai Viteazu, la 60 de kilometri de Constanţa. Medicii au descoperit că fusese ucisă şi aruncată pe câmp unde a fost sfâşiată de şacali.

Cea de-a doua victimă este Delia, în vârstă de 34 de ani. Ea fusese dată dispărută de către familie pe data de 12 iulie. Aceasta plecase din localitatea Greci, la Constanța, iar de pe data de 2 iulie nu a mai putut fi contactată.

În cursul zilei de luni, poliţiştii au făcut două percheziţii în acest dosar şi au ridicat mai multe probe.

„În baza mandatelor de percheziţie emise de către instanţa de judecată şi a ordonanţei de delegare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, astăzi începând cu ora 13 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Constanţa efectuează 2 percheziţii domiciliare. La percheziţii participă şi specialişti din cadrul IGPR, respectiv de la Institutul Naţional de Criminalistică şi Direcţia de Investigaţii Criminale”, au anunţat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Ei au menţionat că aceste percheziţii au loc în cadrul unui dosar penal privind comiterea a două infracţiuni de omor, comise în lunile iulie şi august 2024, în judeţul Constanţa.

Anchetatorii continuă cercetările în acest caz.

Femeile, ucise pentru a li se lua maşinile

Procurorii au prezentat, marţi, filmul evenimentelor în cazul celor două femei ucise în judeţul Constanţa şi au precizat că bărbatul suspectat, care a fost reţinut, a cunoscut victimele prin intermediul unei publicaţii de internet care oferă servicii sexuale. Scopul său a fost să fure maşinile celor două femei, dar şi alte bunuri şi bani de la ele.

Femeile, care au fost sugrumate, au fost deposedate de bijuterii după ce au murit. De asemenea, procurorii bănuiesc că bărbatul încerca să însceneze faptele unei alte persoane, toate acţiunile sale susţinând această ipoteză. El a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Sadîc Zafer, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că un bărbat şi o femeie au fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectaţi că ar fi implicaţi în uciderea a două femei ale căror cadavre au fost găsite în stare avansată de putrefacţie, în 2 iulie şi în 4 septembrie.

„Cele două victime se pare că au fost ucise în acelaşi mod de către acelaşi individ. Nu ştim deocamdată cu certitudine cauza morţii întrucât starea de putrefacţie a victimelor a împiedicat medicii legişti să ne lămurească efectiv despre cauza morţii. La una dintre victime nici nu avem deocamdată toate rezultatele histopatologice sau toxicologice la dispoziţie. Cert este că în cursul investigaţiilor s-a stabilit că inculpatul reţinut şi faţă de care urmează să fie formulată propunere de arestare preventivă, având un cazier destul de bogat încă din minorat, a încercat să obţină prin mijloace frauduloase bani şi alte bunuri de la cele două victime”, a declarat Sadîc Zafer.

El a mai afirmat că cele două victime au fost cunoscute de bărbat prin intermediul unor anunţuri postate pe internet prin care femeile respective ofereau servicii sexuale.

”Le-a cunoscut pe victime prin intermediul unei publicaţii de internet care oferă servicii sexuale. Pe prima dintre victime se pare că a ucis-o în locuinţa închiriată de aceasta în Mamaia, pe data de 2 iulie 2024, iar pe cea de-a doua victimă a ucis-o la data de 27 august 2024, în Năvodari, în locuinţa în care era găzduit de inculpata care a fost la rândul său reţinută în dosar”, a relatat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a furat maşinile victimelor, după ce le-a omorât.

”Datele de anchetă au condus la ipoteza de lucru că a fost acelaşi mod de operare al inculpatului reţinut, în sensul că le ucidea pe victime cu scopul de a le deposeda de autoturisme. Pe prima victimă a deposedat-o de un autourism Audi A4 pe care ulterior l-a înstrăinat, a făcut schimb cu alte persoane din judeţul Tulcea, iar acele persoane, după mai multe înstrăinări succesive au înmatriculat respectivul autoturism în Bulgalia.

Celei de-a doua victime i-a sustras autoturismul marca BMW Seria 1, pe care l-a condus pe drumurile publice, iar pe data de 3 septembrie anul acesta, în timp ce rula între Sinoe şi Mihai Viteazu, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat, aşa încât inculpatul ajuns la spital, iar maşina victimei a fost distrusă”, a mai afirmat Sadîc Zafer.

Procurorii au mai aflat că telefoanele celei de-a doua victime şi suma de 11.000 de lei care era în maşină au fost luate de bărbatul anchetat.

”După efectuarea de investigaţii s-a stabilit că cele două telefoane mobile ale ultimei victime au fost sutrase de inculpat laolaltă cu suma de 11.000 de lei pe care o avea în maşină, bani pe care i-a cheltuit, a plătit pentru victimă chiria unei camere la un hotel pe care îl ocupa. A accesat unul dintre telefoanele victimei pentru a lăsa de înţeles că victima ar fi în viaţă şi că ar urma să plătească chiria neachitată. Banii pe care i-a luat i-a cheltuit pe lângă plata chiriei şi pentru a-şi plăti nişte datorii personale sau pentru a cumpăra, se pare, substanţe cu efect halucinogen”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

El a adăugat că bărbatul este acuzat de comiterea a două infracţiuni de omor calificat, fapte comise cu premeditare şi în scop de jaf, respectiv două infracţiuni de tălhărie împotriva celor două victime, infracţiunea în formă continuată de conducere fără permis, întrucât nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi acces ilegal la un sistem informatic, întrucât a accesat fără drept telefoanele mobile ale victimei. Un telefon a fost găsit la un localnic din Sinoe, iar cel de-al doilea era folosit de partenera bărbatului.

Bărbatul suspectat de aceste crime are cazier, el a mai fost condamnat pentru fapte de furt de vehicule, conducere fără permis, infracţiuni la viaţa sexuală.

De asemenea, bărbatul şi femeia au furat bijuteriile victimelor.

”Este o situaţie, dacă vreţi, destul de cinică din partea lor, au luat bijuteriile respective de pe cadavrul victimei ucise. N-avem date concrete, singurele informaţii au fost oferite de minor căruia i-ar fi povestit inculpatul major şi reţinut că le-ar fi sugrumat şi astfel le-ar fi ucis”, a mai precizat Sadîc Zafer.

El a mai transmis că trupul celei de-a doua femei ar fi fost ţinut în locuinţa închiriată de partenera bărbatului timp de două zile, în prezenţa copiilor acesteia.

Cadavrul unei femei abandonat pe câmp a fost atacat de animale sălbatice.

”Acolo cadavrul a stat câteva zile, a fost atacat de animalele sălbatici, şacali, câini sălbatici şi a fost devorat într-o anumită măsură”, a menţionat procurorul.

Anchetatorii au afirmat că au indicii că bărbatul încerca să dea vina pe altcineva pentru aceste crime.

”Un telefon al victimei l-a valorificat în Sinoe. Şi maşina voia să o valorifice tot în Sinoe. A făcut la un moment dat chiar un schimb de vehicule cu o persoană de acolo. Ne gândim şi la ipoteza în care este suficient de versat încât a vândut telefonul cuiva din Sinoe, voia să vândă tot aceleaşi persoane autoturismul victimei şi a aruncat cadavrul victimei în apropierea statului Sinoe, ne gândim şi la varianta în care a încercat să arunce întreaga responsabilitate a uciderii către acea persoană la care s-ar fi găsit şi telefonul mobil şi autoturismul victimei. Vă daţi seama cât de credibilă ar fi fost apărarea acelei persoane, că am cumpărat de la un necunoscut din Constanţa, unul Nicu atât maşina respectivă, el mi-a vândut şi telefonul mobil şi culmea maşina să aibă legătură cu acel cadavru găsit în apropierea satului Sinoe, în care locuia persoana respectivă”, a mai transmis Sadîc Zafer.

După ce a provocat accidentul rutier cu maşina celei de-a doua victime bărbatul a fost rănit şi a ajuns la spital.

”S-au făcut mai multe investigaţii şi inculpatul a fost una dintre persoanele incluse în cercul de bănuiţi la un moment dat. După mai multe verificări s-a procedat la instituirea unor măsuri de supraveghere tehnică aşa încât în cursul supravegherii tehnice a inculpatului am putut să ne dăm seama ziua în care a comis ceea de-a doua faptă”, a explicat procurorul.

El a menţionat şi cum anchetatorii au făcut legătura între cele două crime.

”A fost un dosar iniţial. Prima victimă fiind ucisă pe data de 2 iulie. Dispariţia ei a fost făcută publică la vreo zece zile de la momentul respectiv. Prima femeie este din judeţul Tulcea, a doua femeie este din judeţul Timiş. A fost reclamată dispariţia femeii abia peste 10 zile. În acele zece zile noi am efectuat investigaţii. A fost identificată, s-a stabilit cine este, s-au stabilit care au fost ultimele persoane cu care a intrat în contact, printre care a fost şi inculpatul. Iar la cea a doua faptă nu a fost foarte greu să facem conexiunea, pentru că a provocat accidentul cu autoturismul victimei”, a mai precizat Sadîc Zafer.

Bărbatul şi femeia s-au prevalat de dreptul la tăcere şi nu au oferit informaţii anchetatorilor.

Cele două persoane reţinute vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

”Mami mi-a spus să nu vă spun nimic despre tanti care a stat la noi în casă moartă”

Partenera principalului suspect în cazul uciderii celor două femei în judeţul Constanţa este mamă a patru copii şi a fost reţinută pentru 24 de ore. Unul dintre fiii ei, de 15 ani, este acuzat de procurori că l-a ajutat pe agresor să transporte unul dintre cadavrele victimelor. De asemenea, procurorii au stabilit că trupul victimei a stat două zile în casa partenerei presupusului ucigaş, în prezenţa copiilor acesteia. Când poliţitii au intrat să percheziţioneze locuinţa, copiii au afirmat: ”Mami mi-a spus să nu vă spun nimic despre tanti care a stat la noi în casă moartă”.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Sadîc Zafer, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că principalul suspect în cazul uciderii celor două femei, găsite în stare avansată de putrefacţie, în 2 iulie şi în 4 septembrie, a fost sprijinit de către o femeie, mama a patru copii.

Ea a fost reţinută pentru 24 de ore alături de principalul suspect.

”Pe cea de-a doua victimă a ucis-o la data de 27 august 2024, în Năvodari, în locuinţa în care era găzduit de inculpata care a fost la rândul său reţinută în dosar, care are şi patru copii minori în întreţinere şi care a fost acuzată, printre altele, pe lângă tăinuire şi favorizarea făptuitorului şi de rele tratamente aplicate minorului întrucât din investigaţii a rezultat că această inculpată care îl găduia pe inculpatul suspectat pentru omor că ar fi consumat substanţe halucinogene în prezenţa copiilor, ar fi ţinut cadavrul vreo două zile în locuinţă de faţă cu copii minori şi există indicii că s-ar fi comportat violent faţă de aceşti copii minori ai săi”, a relatat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Acesta a povestit că suspectul îi spune femeii ”Iubi”, iar unul dintre telefoanele luate de la una dintre victime era folosit de către femeie.

De asemenea, în acest dosar este cercetat şi un băiat în vârstă de 15 ani, fiul partenerei bărbatului.

”Minorul este acuzat pentru favorizarea făptuitorului şi tăinuire, întrucât cea de-a doua victimă după ce a fost ucisă în locuinţa femeii inculpate, ţinută vreo două zile în locuinţă, a fost transportată de către inculpatul reţinut şi de minor în portbagajul maşinii şi abandonată în zona satului Sinoe pe câmp, într-un şanţ”, a mai afirmat Sadîc Zafer.

El a mai transmis că trupul celei de-a doua femei ar fi fost ţinut în locuinţa închiriată de partenera bărbatului timp de două zile, în prezenţa copiilor acesteia.

”Când au intrat poliţiştii să facă percheziţia ieri la locuinţă, copiii le-au zis «Ştiţi, mami mi-a spus să nu vă spun nimic despre tanti care a stat la noi în casă moartă»”, a mai afirmat Sadîc Zafer.

Principalul suspect şi femeia care este acuzată că l-a ajutat s-au prevalat de dreptul la tăcere şi nu au oferit informaţii anchetatorilor.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
dan t (1)
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Summer 2024
corfu profimedia-0906568918
Românii au preferat Grecia, Spania şi Italia pentru vacanţa de vară...
ciuca 2024-09-15 GC -8050
Florin Negruțiu despre congresul PNL: „O întâlnire fără prea mari...
foto Jolana Sedláčková 460225842_8745372138815862_8424571525690440795_n
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7...
Pe aceeași temă
Vlad Pascu
Un nou termen în dosarul Vlad Pascu la Judecătoria Mangalia
politia-masina-3-2
Scandal cu împușcături în Vama Veche
Plajă Corbu/ Foto: News.ro
Avertisment DSP Constanța: Apa mării de la Vadu şi Corbu au cantităţi mari de E.coli...
masina de politie romania
Patru copii cu vârste între 7 și 12 ani, plecați de acasă de marți, găsiți în Constanța...
Te-ar putea interesa și
motocicleta
Trei motocicliste au ajuns la spital, după ce au intrat într-un TIR, pe un drum judeţean din...
cazinoul din constanta
Firma care reabilitează Cazinoul din Constanţa, amendată cu 50.000 de lei pentru cum a...
Image,Of,A,Half-open,Door,To,School,Class
Studentul care i-a dat foc unui profesor a spus că voia doar să-l sperie și să se răzbune că...
Behind,Asian,Teacher,Looking,All,Students,Highschool,In,Exam,Testroom
Un student din Constanța a incendiat un profesor, nemulțumit de nota primită la examen
Partenerii noștri
Digi24 Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden...
DigiSport Titularul lui Manchester City care este la un pas să joace în Arabia Saudită
Titularul lui Manchester City care este la un pas să joace în Arabia...
PeRoz Meghan Markle, în centrul unui scandal: „O dictatoare care îi îngrozește pe angajați, a făcut să plângă bărbați în toată firea!”
Meghan Markle, în centrul unui scandal: „O dictatoare care îi îngrozește...
Film Now Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața normal și operații secrete
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly...
Digi World Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani...
Stirile Kanal D Anunț ANM neașteptat! De ce vreme vom avea parte în octombrie -
Anunț ANM neașteptat! De ce vreme vom avea parte în octombrie -
ProFM Beyonce spune că nu este ușor să crești trei copii: „Ai nevoie de multă răbdare, am încercat să le oferim o viață cât mai normală!”
Beyonce spune că nu este ușor să crești trei copii: „Ai nevoie de multă...
Digi Life Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau...
Ultimele știri din matinal
horia tecau
Sfatul lui Horia Tecău pentru părinții copiilor care vor să se apuce de tenis
cosmin hodor
Ce a pățit Cosmin Hodor la prima întâlnire cu Ion Țiriac, după ce a întârziat 20 de minute
florin negrutiu 12 iunie 2024
Florin Negruțiu, despre dezbaterea Trump - Kamala Harris: „Un spectacol de confuzie și...
florin negrutiu 10 sept
Florin Negruțiu: „Școala e școală, primăria e primărie, biserica e biserică”
Ultimele știri
inundatii galati (15)
Europa Centrală și de est s-ar putea confrunta cu noi viituri fără precedent. Avertismentul...
Frați gemeni
Fraţi gemeni din judeţul Gorj, în vârstă de 15 ani, daţi dispăruţi. Ei au plecat de la şcoală...
Gheorghe Mărmureanu
Când ar putea avea loc un cutremur puternic în România. Seismologul Gheorghe Mărmureanu...
Roxana Mînzatu
Roxana Mînzatu va fi vicepreşedintă executivă a Comisiei Europene, a anunţat Ursula von der...