Barăcile pentru lemne ale unor blocuri din Oravița au luat foc duminică noaptea. Din cauza vântului, care bătea cu putere, dar și a construcțiilor improvizate, incendiul s-a extins cu repeziciune. Patru ore a durat acțiunea pompierilor pentru stingerea incendiului.
„Azi noapte (duminică noaptea - n.r.), în jurul orei 22:30, Dispeceratul inspectoratului nostru a fost informat cu privire la faptul că, în orașul Oravița, a izbucnit un incendiu la băracile pentru lemne ale unor blocuri de locuințe din zona autogării, str. Brosteniului. A fost alertată Secția de Pompieri Oravița care a deplasat la față locului două autospeciale pentru stins incendii și 10 subofițeri. În momentul ajungerii pompierilor militari, incendiul se manifestă violent, cu flacăra, la barăcile amplasate la distanță foarte mică de bloc. Din cauza vântului, care bătea cu putere, dar și a condițiilor din teren, cu foarte multe construcții improvizate, a cantității mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune. Astfel, pentru gestionarea situației, de la Detașamentul de Pompieri Reșița au fost trimise în sprijin trei autospeciale”, anunță ISU Caraș Severin, potrivit MEDIAFAX.
Focul s-a extins la balconul unei locuințe din imediată apropiere a barăcilor, dar și la un gater, depozit de material lemnos, respectiv curtea unui service auto. De asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zonă, ale unui depozit de fier vechi, respectiv ale unui depozit de materiale de construcții.
„Pe timpul intervenției, au fost scoase, din zona de risc, mai multe autoturisme, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale fără a fi transportată la spital. Intervenția s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar pe timpul acesteia s-a primit sprijin, în alimentarea cu apă, de la operatorii economici Banat Farming și Normarom Industrie”, adaugă ISU Caraș Severin.
În total, pentru stingerea focului, au acționat șase autospeciale pentru stins incendii și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, încadrate cu un număr 29 subofițeri, iar conducerea acțiunii de stingere a fost asigurată, în teren, de către doi ofițeri din comandă Secției de Pompieri Oravița.
„Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea din cauza condițiilor meteorologice, cu vânt puternic, care au contribuit semnificativ la extinderea incendiului. La acestea, se adaugă cantitatea mare de materiale inflamabile și problemele legate de asigurarea alimentării cu apă a mașinilor de stingere. La această ora, se desfășoară activitatea specifică, în teren, pentru stabilirea cauzei probabile de aprindere”, transmit pompierii, potrivit MEDIAFAX.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!