Un tânăr de 25 de ani a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală. El și-a bătut concubina până i-a rupt splina și a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. Victima a cerut instanței ca bărbatul „să fie iertat”.
Curtea de Apel Suceava a pronunțat recent sentința finală într-un dosar de vătămare corporală în care a fost trimis în judecată un tânăr de 25 de ani acuzat că și-a bătut cu sălbăticie concubina, pe fondul consumului de alcool și geloziei, scrie ziare.com.
Agresiunea a avut loc în seara zilei de 14 noiembrie. După ce a consumat alcool, bărbatul i-a reproșat concubinei sale că „în perioada în care a fost plecat la muncă în Spania, aceasta a avut relaţii intime cu alţi bărbaţi şi că a cheltuit nejustificat sumele de bani pe care i le-a trimis”.
Femeia, însărcinată în 20 de săptămâni, a fost bătută cu sălbăticie timp de 30 de minute. Tânăra a fost lovită pe spate și în zona abdominală, fiind izbită de pereți.
„Agresiunea a durat aproximativ 30 de minute, iar la un moment dat persoana vătămată a ieşit în curtea locuinţei solicitând ajutor, implorându-l pe inculpat să nu o mai lovească. Văzând starea generală de rău a victimei, inculpatul a solicitat prin serviciul de urgenţă SNUAU 112 un echipaj de ambulanţă pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale concubinei sale”, se mai arată în rechizitoriu.
Femeia a fost dusă de urgență la spital, unde a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale, având splina ruptă.
În primă instanță, tânărul, care a recunoscut acuzațiile, a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru violență în familie. Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe tânăr la trei ani de închisoare cu suspendare. În pronunțarea sentinței, judecătorii au avut în vedere că tânărul nu are antecedente penale, iar victima a cerut „să fie iertat” pentru a continua să muncească şi să-şi crească împreună copiii.
„Punând în balanţă toate criteriile de individualizare prevăzute de lege, Curtea apreciază că o pedeapsă de 3 ani închisoare aplicată inculpatului este aptă să realizeze atât prevenţia generală, cât şi prevenţia specială şi să satisfacă scopul preventiv-educativ al pedepsei, prin executarea pedepsei urmărindu-se formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept şi de regulile de convieţuire socială”, se arată în sentința Curții de Apel Suceava, care este defintivă.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!