Acum la Digi FM THE WEEKND - Cant Feel My Face

Marţi are loc prima probă la Evaluarea Națională, cea de Limba şi literatura română. Primele rezultate vor fi afişate pe 3 iulie

Asian,College,Students,Concentrate,On,Doing,Examinations,In,The,Classroom.
Examen, Bacalaureat. Foto: Shutterstock

Probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a încep marţi, cu proba de limba şi literatura română, peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a fiind înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen.

”Probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII 2024) încep marţi, 25 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limba şi literatura română. Următoarea probă (matematică) va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba şi literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen”, anunţă luni Ministerul Educaţiei Naţionale, potrivit News.ro.

Reguli privind examenul

Accesul elevilor în unităţile de învăţământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 - 8:30. Aceştia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor se poate folosi şi creion negru.

Probele încep la ora 9:00, când elevii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Acolo unde este cazul, pot fi solicitate şi pagini suplimentare.

Durata de rezolvare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenţii din sălile de examen). Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană/a Municipiului Bucureşti de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare care susţin examenele naţionale în anul 2024.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Totodată, în sălile de examen este interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea (elevii au obligaţia de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen). Cei care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptaţi în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Când vor fi afișare rezultatele

Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 4 iulie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Cum se stabilește media de admitere la liceu

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la probele din cadrul Evaluării Naţionale.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise.

activităţile din cadrul evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Subiectele şi baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
RALUCA
Raluca Hatmanu: Destinațiile europene sunt afectate de supraturism...
ileana stana ionescu si sotul ei
Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana Ionescu cu soțul ei...
tricolorii
Tricolorii, distracție în echipă în autocar, apoi cu fanii, în fața...
lot romania gimnastica jo paris
România a anunțat ce gimnaste vor face parte din lotul care va merge...
Pe aceeași temă
Image,Of,A,Half-open,Door,To,School,Class
Studentul care i-a dat foc unui profesor a spus că voia doar să-l sperie și să se răzbune că...
elevi
Perle la Evaluarea Națională 2024: „Cireșarii sunt Indiana Jones și Arca Secretelor, doar că...
The,Students,Were,Doing,The,Exams,Inside,The,Classroom,With
Aproape 7500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, înscrişi la Evaluarea Naţională 2024, au...
Monica Anisie
Evaluare Naţională 2024. Marţi are loc proba la Română. Fostul ministru al Educaţiei Monica...
Te-ar putea interesa și
bacalaureat
Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită desfiinţarea examenului de bacalaureat, pentru că nu...
examen
Simulare Bacalaureat 2024. Peste 146.000 de elevi verifică ce au învățat în 4 ani de liceu
Anxious,Teenage,Student,Sitting,Examination,In,School,Hall
Încep simulările pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a. Luni are loc prima probă
Permis de conducere/ Shutterstock
Un candidat s-a prezentat mirosind a alcool la examenul pentru permisul de conducere. Este al...
Partenerii noștri
Digi24 Un oraș din Suedia a anunțat că vinde teren cu 10 eurocenți/ mp. Ce a urmat este absolut incredibil
Un oraș din Suedia a anunțat că vinde teren cu 10 eurocenți/ mp. Ce a...
DigiSport Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian, OUT de la Wimbledon! Câți bani primesc, după eliminarea din turul 1
Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian, OUT de la Wimbledon! Câți bani...
PeRoz Regele Charles ar fi în discuții pentru a-l vizita pe Harry în SUA. De ce se împotrivesc prințul William și regina Camilla
Regele Charles ar fi în discuții pentru a-l vizita pe Harry în SUA. De ce...
Film Now Millie Bobby Brown, vacanță cu părinții soțului în Sardinia. Imagini cu actrița din „Stranger Things” și fiul lui Bon Jovi, la plajă
Millie Bobby Brown, vacanță cu părinții soțului în Sardinia. Imagini cu...
Digi World De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce...
ProFM Babs rupe tăcerea despre adevăratul motiv pentru care ea și Dorian Popa s-au despărțit: „Asta ne-a afectat relația”
Babs rupe tăcerea despre adevăratul motiv pentru care ea și Dorian Popa...
Digi Life Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și...
EU Fines Facebook Parent Meta Platforms
UE amenință Meta cu o amendă colosală de 12 miliarde de euro pentru...
Ultimele știri din matinal
Iraida
Iraida dezvăluie poveștile fascinante din spatele tatuajelor sale. Semnificația tatuajului...
negrutiu
Analiza lui Florin Negruțiu despre lupta PSD PNL pentru data alegerilor prezidențiale din 2024
mihai sturzu si vlad
Mihai Sturzu și destinația surprinzătoare de concediu: „E un oraș pe deasupra căruia zbor de...
radu paraschivescu
Reacția lui Radu Paraschivescu, după calificarea României în optimile EURO 2024
Ultimele știri
Train,Tracks,Leading,Into,The,Sunset
CFR Călători va extinde restricţiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare şi cu...
Duel decisiv la Munchen: Olanda întâlnește România la EURO 2024
EURO 2024: Olanda și România se înfruntă pentru un loc în sferturi
Exam,Answer,Sheet,Pile,,Blurry,Application,Document,Paperwork,Stack,On
Subiecte la Bac 2024, proba de română. Ioan Slavici a fost autorul care le-a dat de furcă...
car drives off-road through a blooming yellow rapeseed field on a sunny day. A Swedish flag sticks out of the car window. National symbol of freedom a
Explozie de cereri pentru terenuri la 10 eurocenţi/mp. Campania inedită a transformat o comună...