Cercetătorii americani au o veste îmbucurătoare pentru bolnavii de diabet de tip 1. O pastilă cu insulină i-ar putea scăpa definitiv de injecțiile zilnice.
Specialiștii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au realizat capsula suficient de puternică pentru a rezista tractului digestiv.
Odată ingerată, pastila ajunge în intestinul subțire, unde eliberează niște ace foarte mici care eliberează insulina în sânge și apoi se dizolvă.
Încercările anterioare s-au soldat cu eșec deoarece pastilele respective erau distruse de mediul acid și nu puteau elibera substanța la timp.
Diabetul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate ale secolului, cu un număr de cazuri în continuă creștere la nivel mondial. Organismul unei persoane bolnave de diabet nu poate utiliza zahărul (glucidele) din alimente, din cauza secreției de insulină, fie inexistentă, fie prea ridicată.
În diabetul zaharat de tip I, peste 90% din celulele pancreatice care produc insulină sunt distruse definitiv. Numai aproximativ 10% din cazurile de diabet sunt de tip I. Majoritatea persoanelor cu diabet zaharat tip I fac boala înainte de 30 de ani.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!