Pentru Caroline Quinn, o tânără de 25 de ani din Boston, statul Massachusetts, un sărut aparent inofensiv ar putea fi o condamnare la moarte. Caroline suferă de o boală rară și severă numită Sindromul de Activare Mastocitară (MCAS), care face ca celulele ei sanguine să reacționeze exagerat la diverse alimente, mirosuri și substanțe din mediu.
Boala este atât de gravă încât Caroline, care lucrează la un centru de sănătate, poate consuma în mod regulat doar fulgi de ovăz și o pudră alimentară specială, hipoalergenică. Orice alt aliment o poate expune riscului unei reacții alergice severe, potențial fatale.
„Sunt alergică la 99% dintre alimente”, a declarat Caroline.
Un sărut pe buze ar putea fi la fel de periculos pentru Caroline, dacă partenerul ei a consumat anterior un aliment interzis. „Reacția alergică poate fi declanșată de cineva care mă sărută pe buze, dacă cealaltă persoană a mâncat ceva interzis pentru mine”, a explicat ea într-un videoclip viral pe rețelele sociale.
Viața amoroasă a lui Caroline este extrem de complicată din cauza MCAS. Ea impune reguli partenerului ei pentru a evita o reacție alergică, relatează New York Post, citat de Libertatea.
„Dacă iubitul meu vrea să mă sărute, trebuie să nu fi mâncat nimic cu cel puțin 3 ore înainte și să se fi spălat pe dinți”, a explicat Caroline. Dacă partenerul ei a consumat alimente care conțin nuci, susan, muștar, crustacee sau kiwi – cei mai periculoși alergeni pentru ea – trebuie să se abțină de la orice contact cu Caroline timp de cel puțin 24 de ore.
În prezent, Ryan, iubitul ei, respectă cu strictețe aceste reguli. Caroline mărturisește că, în trecut, mulți bărbați fugeau de ea când aflau despre afecțiunea sa. „De multe ori, bărbaților trebuia să le spun despre MCAS-ul meu și, de obicei, fugeau de mine unde vedeau cu ochii”, a spus tânăra.
Caroline a fost diagnosticată cu MCAS abia la vârsta de 18 ani, după ce s-a confruntat cu alergii severe încă din copilărie. „Sufeream de alergii alimentare severe în copilărie și adolescență, dar, în rest, eram sănătoasă”, povestește Caroline. În 2017, a avut o serie de simptome de șoc anafilactic, precum scurtarea severă a respirației, o erupție cutanată severă și leșin, chiar dacă nu consumase niciun aliment la care știa că este alergică.
„A durat opt luni până când un specialist a reușit să mă diagnosticheze cu această afecțiune incurabilă, care îmi pune viața în pericol”, a declarat Caroline.
Caroline nu lasă boala să o oprească să trăiască o viață cât mai normală. Deși este conștientă de riscurile la care se expune, ea alege să iasă din casă și să interacționeze cu lumea. „Dacă intru în contact cu un câine sau o pisică, poate avea consecințe groaznice. Dar asta nu mă împiedică să ies”, a mărturisit tânăra.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!