Un lector din Galați a inventat berea din coajă de vinete. Georgiana Horincar, de la Universitatea „Dunărea de Jos” spune că s-a inspirat din tendința consumatorilor de a opta pentru produsele naturale.
Ideea i-a venit în timpul orelor de practică de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.
Produsul botezat AuberBeer are proprietățile antioxidante ale extractului din coaja vinetelor, vitamine din grupul B și substanțe minerale care contribuie la o dietă sănătoasă și echilibrată.
La nivel industrial, coaja de vinete este un subprodus foarte puțin valorificat, aproape deloc, dar reprezintă o sursă bogată de compuși biologic activi cu potențial antioxidant ridicat. Eu lucrez cu studenții în Stația Pilot de Bere din cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor și m-am gândit că berea este un produs care are un conținut moderat de alcool, are un PH optim pentru solubilizarea extractului de vinete, a declarat lectorul.
Berea a fost expusă la un salon de inventică din Galați. Ugal Invent este un eveniment anual care se desfășoară la Universitatea „Dunărea de Jos”, sprijină inovarea și reprezintă o oportunitate oferită inventatorilor pentru a-și face cunoscute invențiile atât în fața oamenilor de afaceri, cât și a publicului.
Prima ediție a avut loc în 2014 și încă de la început a fost un concurs cu premii. Anul acesta, în competiție s-au înscris peste 150 de invenții și lucrări.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!