Pandemia a influențat prețurile alimentelor. În aprilie, Comisia Europeană anunța că noul coronavirus provoacă dificultăți fără precedent pentru sectorul agroalimentar al Uniunii Europene. Au trecut mai bine de 2 luni de atunci, iar efectele abia acum încep să se vadă.
Noul coronavirus a schimbat regulile în industria alimentară. Comisia Europeană raportează ieftiniri la carnea de porc și pui, în timp ce laptele, ca materie primă, s-a scumpit.
O analiză recentă arată că, în România, prețul cărnii de porc, la poarta fermei este, în prezent, cu 19% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. Față de restul Europei, la noi acest tip de carne se vinde sub media europeană. Iar comparativ cu săptămâna trecută, prețul este în creștere cu 5,4%.
În scădere este și prețul cărnii de pasăre. Datele publicate de economica.net arată că acest aliment este mai ieftin cu 13,5 procente față de perioada similară din 2019.
La capitolul scumpiri, laptele conduce detașat. Prețul acestuia este cu 4,1% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. În România, prețul este sub media europeană.
Scumpiri sunt raportate și în privința prețului ouălor. Ele au crescut la preț cu 2,4%.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!