Patronii de restaurante cer permisiunea să deschidă pe 15 mai, în condițiile în care pierderile sunt prea mari. Ei promit să respecte măsurile dacă își vor relua activitatea.
De câteva săptămâni nu se mai poate lua masa în oraș, deoarece starea de urgență a pus lacătul pe ușa restaurantelor, iar românii s-au mulțumit să comande acasă mâncare. Pentru patroni, însă, câștigurile au scăzut.
Vă rog, permiteți funcționarea micilor restaurante, cafenelelor, barurilor și teraselor, începând din 15 mai. Este foarte important să ne comunicați regulile de distanțare socială cele pe care trebuie să le respectăm, spune Dragoș Petrescu, proprietarul unui lanț de restaurante.
Pentru a reveni la activitatea lor, patronii sunt dispuși să ia toate măsurile de siguranță.
Pentru această industrie, pentru renașterea ei este foarte important ca toți clienții noștri să se simtă în siguranță și atunci când ne trec pragul să o facă cu toată încrederea. Trebuie să existe un start și acest start avem șansa să-l dăm pe 15 mai, spune Dragoș Petrescu.
În total, 300.000 de oameni și familiile lor depind de redeschiderea acestui business.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!