Matthias Ruhl, un pasionat al gastronomiei în vârstă de 50 de ani, și-a realizat visul de a mânca în toate cele 145 de restaurante din lume cu 3 stele Michelin, o aventură culinară care l-a costat aproximativ 200.000 de euro. Inginer de software, Ruhl a început acest proiect ambițios în 2007, după ce a luat masa pentru prima dată la un restaurant de top, The French Laundry din California, și a fost inspirat să exploreze mai departe această lume exclusivistă.
De-a lungul a 17 ani, Ruhl a călătorit în toată lumea, documentând fiecare experiență pe blogul său, Travels for Stars. Deși pandemia de COVID-19 i-a pus planurile pe pauză, a folosit această perioadă pentru a finaliza lista, reușind să viziteze toate restaurantele rămase.
„În anii care au urmat, am mers la alte restaurante de genul acesta, când eram în vacanță cu soția sau în călătorii de afaceri, ori de câte ori am putut. Dar abia în 2020-2021 când eram blocat acasă din cauza Covid, m-am gândit să vizitez toate restaurantele de 3 stele care îmi lipseau din palmares, în jur de 70 la acea vreme”, explică Ruhl, potrivit Libertatea.
Printre cele mai memorabile experiențe, Ruhl menționează o cină extravagantă la Ultraviolet din Shanghai, unde nota de plată a ajuns la 1.400 de dolari de persoană, fiind cea mai costisitoare dintre toate.
„Cel mai scump meniu pentru mine a fost în restaurantul Ultraviolet din Shanghai. În ziua vizitei noastre era disponibil un meniu care a costat 8.888 de yuani, inclusiv acompaniamentul de vin. În total, în jur de 1.400 de dolari de persoană”, spune Ruhl. Dar banii au meritat, „pentru mâncarea rafinată și serviciul excelent”.
Matthias subliniază că, deși experiențele sale sunt subiective, ele reflectă o pasiune autentică pentru arta culinară, evaluând mâncarea și nu ambianța. Pe 22 aprilie 2024, Ruhl și-a încheiat călătoria cu o cină la Le Gabriel din Paris, devenind unul dintre puținii oameni din lume care au reușit să mănânce în toate restaurantele cu 3 stele Michelin.
Această călătorie unică îl plasează pe Ruhl într-o categorie aparte, alături de alți câțiva exploratori culinari, precum Andy Hayler și Gerhard Huber, care au reușit performanțe similare în anii anteriori. Cu toate acestea, creșterea numărului de restaurante de top face ca realizarea lui Ruhl să fie una de neegalat în prezent.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!