La frontiera turco-siriană, există informații contracdictorii. Pe de o parte, Turcia a dezmințit că ar fi atacat poziții americane din apropierea frontierei, așa cum anunţaseră surse din Pentagon.
Pe de altă parte, armata turcă susține că ar fi cucerit o localitate importantă de pe teritoriul sirian, dar kurzii neagă și au difuzat imagini care, spun ei, dovedesc faptul că încă dețin controlul.
Peste 100.000 de kurzi au plecat în exil din cauza operațiunii militare a Turciei asupra Siriei.
Între timp, Franța a anunţat sâmbătă că a suspendat toate vânzările de arme către Turcia și a avertizat Ankara că ofensiva sa din nordul Siriei amenință securitatea europeană, potrivit Mediafax care citează Reuters.
„În așteptarea încheierii acestei ofensive, Franța a decis să suspende toate planurile de export către Turcia de arme care ar putea fi utilizate în această ofensivă. Această decizie este cu efect imediat", se arată într-o declarație comună a Ministerelor de Externe și al Apărării din Franţa.
De asemenea, miniștrii de Externe din Uniunea Europeană își vor coordona poziția, luni, în cadrul unei reuniuni care va avea loc în Luxemburg, se mai precizează în declaraţie.
Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!