Prețurile locuințelor au crescut, în luna februarie, cu 3 procente. Este o stabilizare a pieței, care a început încă din a doua jumătate a anului trecut, spun analiștii imobiliari.
În aceste condiții, experții ne sfătuiesc să nu mai fim atenți doar la preț atunci când facem o achiziție, ci și la zona în care alegem să locuim ori la facilitățile pe care le oferă cartierul.
Nu ne mai uităm să cumpărăm un apartament pentru că am auzit de la cineva că cresc prețurile, ci ne uităm dacă pentru noi crește standardul de viață, dacă e mai aproape de locul de muncă, grădiniță, școală, dacă avem servicii mai bune în zona în care vrem să cumpărăm versus unde stăm acum cu chirie. Cei care au acum sub 25 de ani nu se mai uită ca înainte, să aibă 4 camere și să fie în afara orașului, dar să își permită o suprafață, se uită la confortul pe care îl oferă locuitul în oraș, explică Gabriel Blăniță, consultant imobiliar.
Dacă în urmă cu 5-6 ani, trei sferturi din populația interesată să cumpere un imobil se orienta către apartamente în blocuri vechi, acum ansamblurile rezidențiale noi atrag cei mai mulți clienți.
Pe de-o parte, pe piața veche nu există foarte multe apartamente disponibile în piață, scoase la vânzare. Pe de altă parte, doar segmentul nou nu reușește să răspundă întregii cereri din piață, precizează Daniel Crainic, director de marketing.
Șansele ca locuințele să se ieftinească simțitor, anul acesta, sunt foarte mici. Chiar dacă anul trecut s-a înregistrat cel mai lent ritm de creștere al prețurilor locuințelor din ultimii 4 ani, specialiștii estimează că acestea vor fi mai scumpe în viitor. Costurile de construcție și prețul terenurilor se află pe un trend ascendent.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!