Numărul viețuitoarelor care trăiesc în pădurile din întreaga lume s-a redus cu cel puțin jumătate în ultimii 50 de ani. Este avertismentul celor de la World Wide Fund for Nature și Societatea Zoologică din Londra.
Specialiștii spun că animalele din mediul forestier sunt vitale pentru menținerea sănătății pădurilor și junglelor, zone importante care înmagazinează dioxidul de carbon din atmosferă și care ajută la reducerea schimbărilor climatice.
Însă conform studiului, numărul acestora a scăzut în medie cu 53% din 1970. Oamenii distrug în continuare habitatul animalelor prin exploatarea forestieră agresivă și incendiile de vegetație.
Vânătoarea, schimbările climatice, introducerea speciilor invazive, și comerțul ilegal cu animale sunt alte cauze.
„Este nevoie ca liderii mondiali să declare o urgență planetară și să demareze un program global de recuperare pentru a menține pădurile noastre în picioare pentru a ne proteja planeta”, au spus autorii studiului.
În raport sunt amintite unele povești de succes, cum ar fi revenirea pădurilor pe unele terenuri folosite pentru ferme în Costa Rica și creșterea numărului de gorile de munte în Africa Răsăriteană ca exemplu al modului prin care distrugerea naturii poate fi inversată.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!