Jono Lancaster, un bărbat care suferă de sindromul Treacher Collins, o boală congenitală autozomală dominantă rară caracterizată prin deformări craniofaciale severe, a vorbit despre povestea de viață sfâșietoare pe care a dus-o, dar și cum a reușit să găsească puterea de a merge mai departe.
A știut dintotdeauna că părinții săi l-au abandonat în spital, la 36 de ore de la naștere, însă mereu și-a dorit să-i întâlnească. Visul lui, însă, avea să-i aducă o nouă dezamăgire, căci acesta a fost respins din nou, când era adult.
Jono Lancaster, care s-a născut în Leeds, Anglia, a fost abandonat de părinții biologici la scurt timp după ce a venit pe lume și a ajuns într-un orfelinat. Ulterior, însă, el a fost adoptat de Jean Lancaster, care l-a crescut.
Deși ani la rând și-a detestat chipul desfigurat din cauza faptului că era respins de prieteni și de oamenii din jur, care îl priveau neîncetat, Jono a ajuns să fie model, autor și speaker motivațional, inspirând astfel oameni din toate colțurile lumii.
Bărbatul de 38 de ani a fost crescut de o femeie singură, însă îi este recunoscător pentru sacrificiile făcute, deoarece ea l-a ajutat să devină omul care este astăzi.
„Mi-a spus mereu că nu poate să mă ajute prea mult, însă atunci când a văzut zâmbetul meu a știut că avem o conexiune uimitoare”, a spus el pentru Daily Mail, explicând că a știut întotdeauna că a fost adoptat și a sărbătorit în fiecare an ziua de 18 mai, zi în care mama lui adoptivă l-a văzut pentru prima dată.
Când a împlinit 20 de ani, însă, el a început să se gândească la părinții biologici și a vrut să-i contacteze. Mesajul lor, însă, avea să-l zdrobească, pur și simplu.
„Două săptămâni mai târziu am primit o scrisoare: „Cu privire la acest subiect, noi nu ne dorim să avem vreun contact, iar eventuale încercări vor fi ignorate”, a dezvăluit Jono, explicând că scrisoarea era semnată și de mama lui biologică, și de tatăl lui.
„A durut, dar am încercat să rămân puternic. Cu ajutorul primit, am ales să fiu recunoscător pentru că mi-au dat viață și atât”, a spus tânărul care a trecut prin multe momente delicate.
Sindromul Treacher Collins afectează o persoană din 50.000, potrivit unor statistici ale National Organisation for Rare Disorders.
Din dorința de a ajuta tinerii care suferă de această boală să-și accepte chipul, Jono susține discursuri în școli, în cadrul cărora vorbește despre viața lui. Ba mai mult, la începutul acestui an, el și-a publicat prima carte - Not All Heroes Wear Capes.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!