Carnea de porc s-ar putea scumpi cu până la 25%, avertizează producătorii. Tot mai multe state europene preferă să exporte carne pentru piața din China.
Președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România spune că, în aceste condiții, marfa pentru piețele europene este mai puțină, deci mai scumpă.
Să nu uităm de efectul fluturelui - acea aripă care bate în China provoacă în toată Europa o criză a cărnii. Din moment ce China continuă să își crească importurile din Europa la niște prețuri foarte bune - 3 euro pe kilogram, este puțin probabil să beneficiem de prețuri mai mici. N-are nicio logică! Spaniolii, care exportă extrem de mult, își vor dori să exporte cât mai mult în China, unde câștigă cel mai mulți bani. Ne așteptăm ca din iulie până în septembrie-octombrie, acest preț să crească, a declarat Ioan Ladoși.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!