Actualizare: „PSD este în Opoziție”, a fost reacția premierului Florin Cîțu, după ce social-democrații i-au cerut să-și delege atribuțiile de premier, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie.
Social-democrații îi cer lui Florin Cîțu să-și delege atribuțiile de premier în perioada rămasă până la Congresul PNL, din 25 septembrie. „Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv”, spun cei din Partidul Social Democrat.
PSD solicită premierului Florin Cîțu să facă un pas în spate și să-și delege atribuțiile de premier, conform legislației în vigoare, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie. Delegarea atribuțiilor de premier către un alt membru al guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut de alți premieri ai României. Nu credem că președintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare, scriu social-democrații într-un comunicat de presă.
PSD consideră că aceasta este o soluție care ține departe guvernarea de „scandalul uriaș generat de lupta pentru putere din PNL”.
Scandalul „Cîțugate”, în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, precum și pelerinajul la Palatul Victoria al primarilor PNL pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului pentru șefia partidului constituie dovezi temeinice că premierul Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv, afectând astfel în mod deosebit de grav interesele comunităților locale tăiate de pe lista rectificării bugetare. Cerem ca președintele Iohannis să își întrerupă îndelungata vacanță pentru a-l convinge pe premier să accepte această măsură care reprezintă o barieră de protecție a guvernării României față de interferențele toxice produse de scandalul politic din PNL, se mai arată în comunicatul PSD.
Mioara Costin, consilier al premierului, a demisionat, decizia de eliberare din funcție fiind publicată joi în Monitorul Oficial. Fosta jurnalistă ar fi creat documentul strategiei de comunicare anti-Orban, cu antetul Guvernului, apărut recent în spațiul public. Documentul preciza ce fel de mesaje trebuie transmise, persoanele care trebuie să vorbească public, ce direcție ar trebui să aibă comunicarea sau o serie de îndrumări legate de media.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!