Nadia Comăneci, legendara campioană olimpică și una dintre cele mai cunoscute figuri din lumea sportului, a dezvăluit rețeta specială de sarmale și alte bucate tradiționale pentru masa de Paște, inspirate din învățăturile mamei sale.
Paștele este pentru Nadia Comăneci o ocazie de a-și arăta măiestria în bucătărie și de a împărtăși bucuria sărbătorii alături de familie. Pentru că sărbătorește Paștele de două ori, atât pe cel catolic, alături de soțul ei, Bart Conner, cât și pe cel ortodox, gătește de două ori bunătățile tradiționale.
Nadia a sărbătorit Paștele catolic împreună cu Bart Conner, cel care îi este partener de viață din 1996, și Dylan Paul, băiatul lor de 17 ani, iar acum se pregătește să-l marcheze cum se cuvine și pe cel al ortodocșilor.
Citește și: Povestea primului sărut dintre Nadia Comăneci și Bart Conner
Rețeta sa specială de sarmale este una apreciată în mod deosebit de fiul ei și constă într-o combinație delicioasă de carne de curcan, ceapă, orez și varză murată, condimentată cu sos de salsa pentru un plus de savoare. Nadia a dezvăluit că această rețetă a devenit o tradiție în familia lor de Paște și este întotdeauna în centrul atenției.
„Facem în fiecare an o sărbătoare în familie, e rar când ne adunăm cu toţii, din toate colţurile lumii. Masa tradiţională e complexă, ei vor curcan, eu fac sărmăluţe cu curcan, sărmăluţe în foi de viţă, pentru că aşa am învăţat de la mama. Am descoperit anul trecut că băieţelul meu iubeşte sarmalele. În acestea pun carne tocată de curcan (carne slabă care nu îngraşă), ceapă (jumătate o călesc, jumătate o pun crudă) şi puţin orez la final. În loc să folosesc bulion, pun sos de salsa (se ştie că ardeiul iute ajută la slăbit). Eu prepar toată compoziţia şi împletitura, iar dedesubt adaug varză murată, cumpărată la borcan, tăiată de-a gata”, dezvăluia Nadia Comăneci în urmă cu câțiva ani, pentru click.ro.
În ciuda carierei sale impresionante în lumea gimnasticii și a vieții active din Statele Unite ale Americii, Nadia Comăneci nu uită niciodată rădăcinile sale și tradițiile culinare moldovenești pe care le-a moștenit de la mama sa.
„Îmi place să gătesc, în special preparate din zona Moldovei. Am învăţat de la mama şi pot spune că mă simt chiar foarte bine în bucătărie. Salata de vinete pe care am făcut- o pentru masa de Paşte s-a mâncat în câteva minute”, a mai spus Nadia Comăneci.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!