Ai grijă de unde îți bei cafeaua de dimineață! Majoritatea aparatelor de cafea, indiferent că sunt espressoare sau cafetiere tradiționale, conțin un grad ridicat de bacterii și mucegai!
Din acest motiv, trebuie acordată o atenție sporită atunci când sunt curățate. Rezervorul de apă al aparatelor de cafea poate deveni unul dintre cele mai murdare locuri, dacă nu este curățat regulat.
Specialiștii recomandă să aruncăm apa nefolosită din rezervor pentru a se putea usca.
Zona din jurul aparatelor de cafea poate conține și ea mulți germeni, la fel mânerul cănii termorezistente.
Cănile de cafea folosite la birou pot ascunde inclusiv E. coli și materii fecale, arată un studiu.
Un profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona spune că zonele din companii dedicate pauzelor de cafea pot adăposti mai multe bacterii decât toaletele, în cele mai multe clădiri de birouri.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!