Ne trezește, ne sporește concentrarea și, spun oamenii de știință, ne ferește de boli grave. Cafeaua, căci despre ea e vorba, ar putea reduce riscul de dezvoltare a maladiilor Alzheimer și Parkinson, conform unui studiu realizat recent de o echipă de cercetători canadieni.
Beneficiile ar apărea în urma procesului de prăjire a boabelor, când apar fenilindanele, un grup de compuși care inhibă aglomerarea a două fragmente de proteine comune ambelor afecțiuni degenerative.
Se pare că efectul protector este mai mare în cazul cafelei prăjite intens în comparație cu sortimentul de cafea prăjită ușor.
Acest studiu preia dovezile epidemiologice pe care încearcă să le rafineze pentru a demonstra că în cafea există într-adevăr componente benefice pentru prevenirea declinului cognitiv, a declarat Ross Mancini, unul dintre cercetătorii implicați în studiu. El subliniază că sunt necesare mai multe studii înainte de a putea transpune beneficiile în opțiuni terapeutice.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!