Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în privința sucurilor carbogazoase. Consumul acestor băuturi ar crește riscul de moarte prematură.
Concluzia vine în urma unui studiu efectuat pe aproximativ jumătate de milion de oameni din 10 țări.
Datele arată că pentru personele care consumă chiar și 2 pahare de suc pe zi, riscul de moarte prematură în următorii 16 ani crește cu 26%.
Medicii avertizează că zahărul sau îndulcitorii artificiali din aceste băuturi afectează microflora intestinală și scad imunitatea sistemului digestiv în fața infecțiilor.
Băuturile carbogazoase mai sunt asociate cu un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare sau chiar Parkinson.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!