Mai mult de jumătate dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 au dezvoltat anomalii ale funcțiilor cardiace. Este concluzia unui studiu efectuat la cererea Fundației Britanice pentru Boli Cardiace și publicat în European Heart Journal.
Cercetătorii au examinat rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 pacienți cu noul coronavirus, din 69 de țări.
55% dintre pacienți, inclusiv cei cu boli cardiace preexistente, au suferit modificări ale modului în care inima pompează sângele. La un caz din șapte au fost observate anomalii severe. Dintre cei 1.216 pacienți examinați, 901 nu aveau anomalii cardiace înainte de efectuarea studiului. Dintre pacienții care nu aveau boli cardiace preexistente, 46% au dezvoltat anomalii, iar 13% dintre disfuncțiile observate sunt severe. Modificările au fost observate prima dată la pacienți infectați cu COVID-19, iar cercetătorii cred că sunt cauzate de această boală.
Se știe că formele severe de gripă afectează inima, dar am fost surprinși să vedem atât de mulți pacienți infectați cu noul coronavirus care au disfuncții cardiace severe. Acum trebuie să înțelegem mecanismul care provoacă anomaliile, să vedem dacă problemele sunt reversibile și ce efecte cardiace rămân pe termen lung din cauza bolii COVID-19, afirmă profesorul Marc Dweck.
Concluziile studiului sugerează că sunt necesare examinări cardiace suplimentare în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus, pentru a se stabili tratamente care să prevină apariția disfuncțiilor cardiace pe termen lung.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!