Acum la Digi FM ED SHEERAN FT. JUSTIN BIEBER - I Don t Care

10 locuri superbe lângă Braşov, dar nu staţiuni de pe Valea Prahovei

Black church, Brasov Romania
Biserica Neagră din Brașov / foto Profimedia

Braşovul este un oraş fermecător, situat în inima României. Este înconjurat de munţi şi păduri, oferind o varietate de atracţii turistice pentru vizitatori. Printre cele mai populare destinaţii din zonă se numără staţiunile de pe Valea Prahovei, cum ar fi Sinaia, Predeal sau Buşteni. Acestea sunt locuri superbe, dar pot fi destul de aglomerate, mai ales în sezonul estival.

Pentru cei care caută o experienţă mai liniştită, dar la fel de frumoasă, există o serie de alte locuri superbe lângă Braşov, care merită vizitate.

Iată câteva recomandări:

Peştera și Măgura

Magnificent rural view with the snowy Rucar-Bran pass in the valley of Bucegi mountains on a cold winter day, Pestera village, Brasov county, Transylv

Pestera și Magura sunt două sate pitoresti situate la poalele Pietrei Craiului, în Munții Carpați. Aflate la o altitudine de peste 1.000 de metri, satele sunt înconjurate de peisaje montane spectaculoase, cu păduri dese, pajiști înflorite și cascade cristaline.

Oamenii din aceste sate trăiesc un stil de viață pastoral tradițional, păstrând obiceiurile și tradițiile strămoșilor lor. Ei sunt primitori și deschiși către turiști, care sunt întotdeauna bineveniți să exploreze frumusețile naturale ale zonei.

Pestera și Magura sunt destinații ideale pentru iubitorii de drumeții și natură. Aici, turiștii pot găsi o varietate de trasee montane, de la drumeții ușoare la drumeții mai dificile. De asemenea, zona este bogată în faună și floră, cu specii rare de plante și animale, cum ar fi garofita Pietrei Craiului, ursul, lupul, vulpea și căprioara.

Pe lângă numeroasele drumeții, poți vizita și peștera Liliecilor. Aceasta este situată în satul Peștera aflat la 5km de comuna Moeciu, pe versantul estic al dealului Bisericii, în partea de nord-vest a platformei Branului și la o altitudine de 950 m. Peștera s-a format ca urmare a fenomenului de eroziune a muntelui calcaros de unul din afluentii pârâului Văii cu Cale care astăzi este un pârâu temporar. Numele peșterii provine din existența în peștera a unei numeroase colonii de lilieci.

Hărman

Harman, Honigberg, Szaszhermany is a commune in Brasov County, Romania. Here the fortified church, an Unesco World Heritage

Hărman este un alt sat săsesc, cunoscut pentru producţia de miere. Aici, vizitatorii pot vizita Muzeul Mierii, pot face tururi ale stupilor sau pot gusta din produsele apicole locale.  Localitatea Hărman se află în Țara Bârsei, la cca. 10 km spre est de municipiul Brașov. Este cunoscută în special pentru biserica fortificată impresionantă.

Pe lângă biserica fortificată, Hărmanul este vizitat din ce în ce mai mult şi pentru mlaştina de lângă dealul Lempeş, o arie protejată de interes național în care trăiesc peste 100 de specii de plante rare, multe dintre ele endemice pentru Ţara Bârsei.

Bod

bod brasov

Mai demult Bota (în germană Brenndorf), există încă din perioada neolitică. În 1241, satul a fost ars de tătari, după ce mai înainte avusese de suferit din pricina năvălirilor cumane. Din această cauză, saşii i-au zis „Brenndorf” („Satul ars”). În 1889 a luat fiinţă Fabrica de Zahăr Bod, odatã cu ea înfiinţându-se şi Colonia Bod, o aşezare de mai multe blocuri în jurul fabricii în care îşi aveau locuinţele lucrătorii de la fabrică.

La 10 km distanţă de Braşov, între localităţile Hărman şi Bod, la poalele dealului Lempeş, se află Bălţile Cişmaşu, unde se află un centru de agrement unde se pot practica echitaţia şi pescuitul.

Râşnov

Image: 334997998, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Râşnov este un oraş medieval, situat la poalele munţilor Bucegi. Aici, vizitatorii pot vizita Cetatea Râşnov, pot face drumeţii în natură sau pot vizita Peştera Valea Cetății.

Cetatea Râșnov datează din secolul al XIV-lea și controla accesul în Transilvania dinspre Valea Râșnoavei. Drumul Branului a fost supravegheat militar și după alungarea cavalerilor teutoni. În anul 1427, împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat cetatea Râșnov și a trecut-o în administrarea comunității locale. Ea este declarată monument istoric și singura cale de acces este dinspre est.

Pe lângă cetatea medievală, se pot face și câteva trasee ideale pentru pasionații de drumeții: Râșnov-Peștera Râșnoavei, Valea Cetății-Peștera Râșnoavei sau Valea Glăjeriei – Cabana Mălăieşti.

Rucăr-Bran

Countryside landscape with traditional Romanian village in the valleys of the Bucegi mountains on a sunny cold winter morning in Pestera, Brasov county, Transylvania region, Romania.,Image: 323158669, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Culoarul Rucăr-Bran este situat în grupa Bucegi a Carpaților Meridionali, el separând Masivele Bucegi și Leaota de Munții Piatra Craiului și Munții Iezer-Păpușa. Trecătoarea are circa 22 de kilometri și atinge altitudinea maximă de 1.254 de metri. De-a lungul ei se află peisaje desprinse din povești, o copie fidelă a satelor elvețiene, încărcate de aer curat și de liniște și care au un farmec aparte în orice anotimp.

Castelul Bran este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Brașov de Câmpulung, încadrat de culmile munților Bucegi si Piatra Craiului.

Zărnești

Winter landscape in Zarnesti Gorges (The Precipice of Zarnesti), Romanian Carpathians

Zărnești este un oraş situat la poalele masivului Piatra Craiului fiind străbătut de râul Bârsa. Localitatea Zărnești este atestată documentar din 1373. Teritoriul de astăzi al orașului se pare însă că a fost locuit din timpuri mult mai vechi. Situat pe malul stâng al pârâului Bârsa Mare și la poalele munților Piatra Craiului, Zărneștiul este un bun punct de plecare pentru multe trasee turistice în aceşti munţi emblematici ai României.

Iubitorii de drumeții au la dispoziție o serie de trasee turistice în zona Zărneşti: Cabana Plaiul Foii - La Lanţuri - Şaua Grindului, Fântâna lui Botorog - Cabana Curmătura - Prăpăstiile Zărneștelui, Zărnești – Șaua Măgurei - Bran.

Sighișoara

Sighisoara, UNESCO World Heritage Site, Romania, Europe

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Este singurul oraș-cetate medieval locuit din Europa, așa că nu e de mirare că atrage mii de turiști în fiecare an.  Aici, vizitatorii pot vizita cetatea Sighișoara, pot participa la festivaluri medievale sau pot face drumeții în natură.

Sighișoara are un centru istoric foarte bine păstrat, care datează din perioada medievală. Străzile înguste, casele cu acoperișuri în stil gotic și renascentist, precum și zidurile de apărare masive conferă orașului o atmosferă unică și autentică.

Această stare de conservare a centrului istoric a jucat un rol important în recunoașterea sa de către UNESCO.

Sânpetru

La doar 10 minute de Braşov, se află satul săsesc Sânpetru (în dialect săsesc Pittersbarch, Pitersbarχ, în germană Petersberg, Petersdorf, Petersburg). Aici pot fi pot fi vizitate biserica evanghelică, biserica ortodoxă, rezervaţia naturală „Dealul Lempeş” şi se poate practica planorismul la Aeroclubul Iosif Şilimon. Curenţii ascendenţi ce se formează în jurul dealului Lempeş oferă condiţii prielnice acestui sport, potrivit informaţiilor găsite la o primă căutare online.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
petrecerea lui dan t
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Iunie 2024
Sezon nou toamnă 2024
Din 9 septembrie, programele preferate revin în grila de toamnă Digi...
Vreme octombrie/ Shutterstock
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea...
Allan Lichtman/ Profimedia
Kamala Harris va câştiga alegerile, prezice istoricul Allan Lichtman...
Pe aceeași temă
Ambulance,Emergency,Service,Car,On,The,Streets,Of,Bucharest,During
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și...
Law,And,Justice,Symbols.,Bokeh,Background.
O mamă din Brașov care și-a bătut fetița cu un ciocan de bucătărie a fost condamnată la plata...
Brasov, Romania
Un candidat la Primăria Brașov, arestat preventiv pentru ultraj. Amenințări grave la adresa...
Bra?ov,,Romania,–,June,9,,2023:,View,Of,The,"livada
Mai mulți călători dintr-un autobuz din Brașov, accidentaţi după o manevră a şoferului
Te-ar putea interesa și
Image,Of,A,Half-open,Door,To,School,Class
Un elev de clasa a VII-a și-a șantajat profesoara de istorie pentru o notă mai mare. Cum a...
lup poiana bv
Un biciclist, urmărit de un lup pe drumul spre Poiana Brașov. „Nu țipați. Lupul nu este...
garaj brasov
Un garaj din lemn, scos la vânzare cu o sumă fabuloasă, în Brașov: "E inclusă și mașina în...
434149117_753792096887092_1021233385335126574_n
Ninsoare abundentă în judeţul Braşov
Partenerii noștri
Digi24 Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două...
DigiSport Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania
Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România...
PeRoz Cum și-a dat seama o femeie că soțul ei o înșală. Detaliul care i-a scăpat acestuia când i-a trimis o fotografie soției sale
Cum și-a dat seama o femeie că soțul ei o înșală. Detaliul care i-a scăpat...
Film Now Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui de 1 și 3 ani!
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat...
Digi World Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă...
Stirile Kanal D Orașul din România cu cel mai CURAT aer! Surprinzător cine e pe primul loc
Orașul din România cu cel mai CURAT aer! Surprinzător cine e pe primul loc
ProFM Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile astea din rufe"
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei...
Digi Life Un diamant de dimensiuni excepţionale, descoperit în Botswana
Un diamant de dimensiuni excepţionale, descoperit în Botswana
Ultimele știri din matinal
alice si ramon matinal de vacanta
Noul matinal de vacanță de la Digi FM cu Alice Tudor și Ramon Cotizo
comisarul-șef Octavian Dan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, și șeful serviciului Brigada Rutieră, Radu Gâtan,
Controversele Ordonanței Antidrog. Poliția explică la Digi FM noile reguli pentru șoferi: „De...
florin negrutiu 15 iulie 2024
Tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Analiza lui Florin Negruțiu la Digi FM
Bucharest,,Romania,-,March,25,,2020:,Romanian,Road,Police,Officer
Noile modificări ale Codului Rutier explicate la Digi FM. Iată ce spune Inspectoratul General...
Ultimele știri
Echipa națională a Românei la meciul cu Kosovo/ Profimedia
ROMÂNIA a trecut pe aici! Tricolorii au lăsat vestiarul impecabil la Priştina, după meciul cu...
Poliție/ Shutterstock
Doi tineri de 18 şi 24 de ani, cercetaţi pentru că au falsificat adeverinţe medicale cu care...
Caroline Darian/ Profimedia
Procesul femeii drogate de soţ pentru a fi violată de necunoscuţi. Fiica cuplului a povestit...
marcel ciolacu
Ciolacu, glume pe seama faptului că el şi Geoană împart acelaşi bazin electoral în cursa...