Unii spun că august e un fel de duminică a verii. Trece într-un suflu și ne lasă mereu nepregătiți în fața unui luni infinit. Pentru cei mai mulți, însă, în august e mai vară ca niciodată, arșița nu contenește, vacanțele sunt în plină desfășurare, planurile la fel. Așa că pentru călătorii, visătorii de august și nu numai, am creat o mini-serie de recomandări de luat în vacanță, la mare, la munte și chiar în zilele toride din mijlocul vieții urbane.
Un principiu asiatic spune: “bea-ți mâncarea și mănâncă-ți apa”. Ce-o fi însemnând asta și de ce e bine să o luăm în considerare, aflăm de la nutriționistul Cristian Mărgărit, invitatul lui Valentin Chisoceanu din partea a treia a mini-seriei Ghid Rapid.
Știm cu toții că vara fie n-am mânca decât înghețată la prânz și pepene seara, fie n-am mânca mai deloc, fie cu greu rezistăm tentațiilor - care sunt acestea, ce e bine să evităm, ce e indicat să mâncam, cum ne hidratam pe căldură mare și, mai ales, cum facem să nu ne amăgim cu diete care promit imposibilul. În plus, o întrebare ca un pumnal în inima românilor: cât de nociv poate fi grătarul, dacă nu este gătit în condiții optime? Ne lămurește Cristian Mărgărit.
Vezi și celelalte recomandări
- Dr. Radu Țincu: "E indicat să folosim cremă de protecție solară chiar și la volan"
- Raluca Hatmanu, consultant în turism: “Last minute-ul nu e o variantă pentru familii"
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!