Se anunță ieftiniri și scumpiri, în perioada următoare. Vom plăti mai mult cu 10% pentru lactate, în timp ce prețul cărnii de pui și de porc va scădea cu 2%.
Schimbările se justifică prin faptul că cererea pentru lactate a crescut în perioada pandemiei, însă românii au consumat mai puțină carne cât au stat în izolare.
Prețurile sunt influențate și de investițiile în măsurile de igienă și protecție împotriva coronavirusului. Costurile de producție ale lactatelor au crescut, în timp ce prețul de producție a cărnii a scăzut.
Lactatele și materiile prime pentru lactate se vor mări în perioada următoare până la finalul pandemiei și vor rămâne crescute și după pandemie. Lactatele ocupă, din coșul de cumpărături, o pondere mult mai mare comparativ cu mezelurile. Românii vor prefera să cumpere mai degrabă lactate decât carne. De obicei produsele din carne sunt mai scumpe comparative cu lactatele, de aceea și ocupă o pondere mai mica în coșul de cumpărături, a declarat Vlad Gheorghe, Senior Project Manager al Horváth & Partners România.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!