Unul din cinci bolnavi de cancer care și-au dorit un loc de muncă au fost refuzați de către angajatori din cauza afecțiunii de care suferă, arată un sondaj al Asociaţiei Sănătate pentru Comunitate.
Pe de altă parte, fiecare al treilea angajat care își descoperă o formă de cancer în perioada în care lucrează amână cât poate de mult să-și informeze angajatorul în acest sens, din teama de excluziune la locul de muncă.
Aproape 17% dintre cei chestionați spun că au decis, de comun acord cu angajatorul, să încheie colaborarea. Unii se simt obligați să demisioneze, chiar dacă nu li se cere explicit acest lucru.
Aproape o cincime dintre pacienții care au încheiat tratamentul își reiau activitatea pe un post inferior celui de pe care au plecat. Dintre cei care nu și-au reluat activitatea, deși se află la o vârstă activă, aproape 10% nici nu au încercat să-și găsească un loc de muncă tocmai de teama unui refuz.
În România, numărul estimat de cazuri noi de cancer în anul 2018 a fost de puţin peste 83.000, numărul estimat de decese pentru aceeași perioadă fiind de aproape 60.000.
Studiul a fost realizat pe aproape 100 de persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 66 de ani, în perioada octombrie 2018 - iulie 2019.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!