Singurătatea în marile orașe este de mult timp identificată ca o mare problemă de sănătate publică, atrage atenția un expert în politici de sănătate. Anglia are deja de doi ani un program guvernamental împotriva singurătății, afirmă Vlad Mixich.
Fostul vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului notează, într-o postare pe contul său de Facebook, și că singurătatea cronică nu e atât de rară: un studiu arată că, în Anglia, 200.000 de vârstnici nu au vorbit nici măcar o singură dată cu familia sau cu prietenii timp de o lună.
Anglia are un program guvernamental împotriva singurătății, finanțat cu 20 milioane de lire, și un secretar de stat special desemnat să se ocupe de problemă, care lucrează cu ministerele Sănătății, Protecției sociale, Afacerilor și Educației.
„Ce mult am avea nevoie și noi, aici în România și în special în București, să fim atenți la asta. 20 milioane de lei pentru un program împotriva singurătății, unul bine administrat, ar putea face minuni. Luminițele de sărbători și bordurile (care împreună costă cam tot atât) nu țin de cald, nici de foame, nici de suflet bun. Țin doar pline portofelele cui (nu) trebuie”, subliniază Vlad Mixich.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!