E vară, temperaturile cresc pe zi ce trece, iar tot mai mulți români care nu vor pleca în concediu la mare se gândesc să aibă parte măcar de o baie la piscină. Însă în vreme de pandemie, această opțiune comportă niște riscuri.
Pentru a elimina riscul de infectare cu noul coronavirus, piscinele publice, dar și cele de acasă trebuie să aibă apa tratată cu clor. COVID-19 poate fi găsit pe marginea piscinei de la SPA, pe culoare, la vestiare, dar nu în apa tratată.
Mersul la piscină nu reprezintă un pericol dacă oamenii păstrează distanța, poartă mască în incinta complexului și se dezinfectează frecvent.
Administrația SPA-ului este nevoită să respecte măsurile de rigoare, ca vizitatorii să se poată relaxa fără a avea stresul că ar putea să ia virusul SARS-CoV-2 din apă.
Virusul nu supraviețuiește în apă, dacă apa piscinei este tratată și filtrată corespunzător. În momentul de față, legislația în vigoare impune un anumit nivel de clor în apă, 0,5 mg/l minim care este suficient pentru a distruge virusul COVID-19. Există riscul ca mulți administratori de piscine sau persoane private să supraclorineze apa din piscină, ceea ce nu recomandăm pentru că putem crea alte probleme cum ar fi iritații ale ochilor, ale pielii. Riscul este la spațiile comune, cum ar fi la vestiare, la recepție, pe holuri, acolo trebuie avut grijă și distanțarea socială să se mențină, purtarea măștii, spălatul pe mâini, a declarat Răzvan Olaru, inginer în tratarea apei.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!