Acum la Digi FM YOUNG T FT BUGSEY & AITCH - Strike Me A Pose

Vreme extrem de caldă în această săptămână. Meteorologii anunță că aria precipitaţiilor se extinde de la o zi la alta

Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Cum va fi vremea Foto: Shutterstock

Vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor coborî până la -7 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe suprafeţe din ce în ce mai extinse, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 19 februarie - 3 martie.

În Banat, în primele zile, media temperaturilor maxime se va situa între 10 şi 12 grade, iar a minimelor între 0 şi 4 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15 - 17 grade şi a minimelor de 4 - 7 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în general în scădere, iar temperaturile vor reveni la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului de prognoză. Temporar, va ploua, pe alocuri slab cantitativ până spre sfârşitul primei săptămâni, apoi pe arii mai extinse, iar în unele intervale de timp moderat cantitativ, relatează Agerpres

În Crişana, în primele patru zile ale acestei săptămâni, media temperaturilor maxime se va situa între 8 şi 11 grade, iar a minimelor între 0 şi 4 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15 - 17 grade şi a minimelor de 5 - 8 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în scădere, iar în medie maximele termice vor fi de 10 - 13 grade, iar minimele de până la 4 grade. Temporar, va ploua aproape în fiecare zi, slab în prima săptămână, apoi vor fi şi perioade în care ploile vor fi moderate cantitativ.

În Transilvania, până pe data de 22 februarie, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 şi 11 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 2 grade Celsius. În următoarele patru zile vremea va fi mult mai caldă, temperaturile urmând să atingă în medie 13 - 16, ca maxime, şi între 2 şi 5 grade, ca minime. În zilele care vor urma se va răci treptat, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 9 - 12 grade, în timp ce minimele vor fi în apropierea pragului de îngheţ. Până spre finalul primei săptămâni de prognoză, trecător va ploua local şi slab, apoi probabilitatea ca frecvenţa şi intensitatea ploilor să crească va fi ridicată.

În Maramureş, până joi, 22 februarie, media temperaturilor maxime se va situa între 7 şi 10 grade, iar cea a minimelor între zero şi 3 grade. Între 23 şi 26 februarie, vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 13 - 17 grade şi a minimelor de 3 - 6 grade. În zilele care vor urma, vremea se va răci, iar în medie, maximele termice vor scădea până spre 10 grade, iar minimele până la un grad. Temporar, va ploua aproape în fiecare zi. În special în cea de-a doua săptămână vor fi şi intervale cu ploi moderate cantitativ.

În Moldova, în prima săptămână, vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade şi a minimelor de -2 grade, în prima zi, până în jurul a 17 grade, ca maxime, şi 5 - 7 grade, ca minime, în ultimele. În cea de-a doua săptămână se va răcori, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 10 şi 13 grade, în timpul zilei, respectiv între un grad şi 4 grade, noaptea. Până în data de 25 februarie, pe arii restrânse şi trecător va ploua slab, după care frecvenţa şi aria pe care vor apărea ploile va creşte.

În Dobrogea, tendinţa vremii, în prima săptămână, va fi de încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade şi a minimelor de 2 grade Celsius, în prima zi, până la 15 - 16 grade, respectiv 6 - 8 grade, în ultimele zile ale intervalului. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, astfel că vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 9 şi 13 grade - cele maxime, şi între 4 şi 6 grade - cele minime. Până pe 26 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va creşte, ploi fiind posibile aproape zilnic.

În Muntenia, în această săptămână, vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 8 grade Celsius şi a minimelor de un grad, în prima zi, până la 18 - 19 grade şi 4 - 6 grade, în ultimele. Săptămâna viitoare se va răcori treptat, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 12 şi 16 grade - ca maxime, şi între 2 şi 4 grade - ca minime. Până pe data de 25 februarie, izolat va ploua slab, apoi frecvenţa şi aria pe care vor apărea ploile va creşte.

În Oltenia, până la începutul celei de-a doua săptămâni, trendul general al vremii va fi de încălzire. Astfel, se va ajunge la o medie a maximelor de 15 - 17 grade şi cea a minimelor până la 4 - 6 grade. Din 27 februarie, valorile termice vor fi în scădere, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge să se situeze în jurul a 13 grade, în timp ce minimele vor fi de 2 - 3 grade. Până pe 25 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă, însă ulterior va creşte, cu ploi aproape zilnic.

La munte, în primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de zero grade, iar a minimelor va fi de la -7 la -4 grade. În următoarele două zile, valorile termice vor creşte cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variaţii semnificative. În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre două grade, iar minimele către spre -5 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în fiecare zi, local şi în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse şi posibil moderate cantitativ. 

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
dan t (1)
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Fall 2024
tudor chirila
Tudor Chirilă, reacție după documentarul lansat de Recorder: „Îmi dau...
Echipa națională de fotbal a României
Echipa naţională a României joacă ultimul meci din acest an...
După ce au promis să „facă America sănătoasă”, Trump şi Kennedy Jr s-au înfruptat cu burgeri şi cartofi prăjiţi/ Foto: Instagram
După ce au promis să „facă America sănătoasă”, Trump şi Kennedy Jr...
Pe aceeași temă
Vreme/ Shutterstock
Cum va fi vremea în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale şi de referendumul local din...
Schengen,City,Road,Sign,In,Luxembourg
EFE: Austria dă semne că va debloca aderarea deplină a Bulgariei şi României la spaţiul...
UEFA/ Shutterstock
UEFA a stabilit urnele pentru tragerea la sorți EURO U21 2025. România este în urna a treia
brasov a21514c9-5973-45dc-8160-b23309d561ed
Alerte meteorologice severe: Coduri roșu, portocaliu și galben pentru viscol, ninsori și...
Te-ar putea interesa și
Nations League C, Group C2: Romania vs. Kosovo Romanian players greet the remaining fans, as Kosovo players left the pit
UEFA a decis: România câștigă la „masa verde” meciul cu Kosovo
vremea, ploaie, persoana cu umbrela
Atenționare de vânt puternic și ploi până sâmbătă seara. La munte se ajunge la rafale de 70...
2024-08-06-1507
Mircea Lucescu, după ce jucătorii din Kosovo au abandonat meciul cu România: „A fost o lipsă...
9 september 2024, UEFA Nations League, League phase, Matchday 2,League CGroup C2, Romania vs Lituania, Stadionul Steaua
Mircea Lucescu: „Ceea ce a făcut Kosovo a fost premeditat, era ceva pregătit”
Partenerii noștri
Digi24 Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că...
DigiSport Ce șanse au kosovarii să ajungă din nou lângă România: ”Facem totul!”
Ce șanse au kosovarii să ajungă din nou lângă România: ”Facem totul!”
PeRoz Îi despart 30 de ani, dar abia așteaptă să facă nunta: "Romeo și nepoata lui". În ciuda criticilor, spun că sunt unul pentru celălalt
Îi despart 30 de ani, dar abia așteaptă să facă nunta: "Romeo și nepoata...
Film Now Johnny Depp: Toată lumea a fost împotriva mea. Nu am resentimente sau vreo rezervă de ură
Johnny Depp: Toată lumea a fost împotriva mea. Nu am resentimente sau vreo...
Digi World Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost dificil să ne privim în ochi"
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă...
Stirile Kanal D La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale 2024? Turul 1 are loc duminică, 24 noiembrie
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale...
ProFM Mândria supremă a Antoniei sunt copiii ei: "Cea mai mare realizare a mea". Reacțiile urmăritorilor: "Ce frumoși și ce seamănă cu tine!"
Mândria supremă a Antoniei sunt copiii ei: "Cea mai mare realizare a mea"...
Digi Life Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri de pe Titanic
Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a...
Ultimele știri din matinal
dr savu 4
Cum să ne adaptăm la trecerea la ora de iarnă. Sfaturile doctorului Marius Sava
marcel ciolacu matinal digi fm
Marcel Ciolacu, în direct la Digi FM, când a fost rugat să-și facă o descriere în engleză: "Am...
florin negrutiu 1 oct
Florin Negruțiu, despre dezastrul PNRR: PSD-ul antireformist, prins între USR și Comisia...
anul nou care n-a fost - mihai calin nicoleta hancu
„Anul Nou care n-a fost”, povestea filmului premiat la Veneția. Interviu cu actorii Nicoleta...
Ultimele știri
Snow in Paris
Haos în Franţa, din cauza vremii. 200.000 de gospodării nu au electricitate, iar ninsoarea a...
elena lasconi
Alegeri prezidențiale 2024. Elena Lasconi e sigură că intră în turul 2: "Voi câștiga...
parada 1 dec
Când are loc repetiţia generală pentru Parada de 1 Decembrie
Poliție/ Shutterstock
Recomandări pentru şoferi ale poliţiştilor rutieri, în contextul codului roşu de viscol...