Azi este Ziua Cosmeticii, așa că am realizat o listă cu cele mai ciudate tratamente de înfrumusețare. De exemplu, tratamentul facial cu foc, este foarte popular în Japonia. Prosoapele sunt îmbibate cu alcool, sunt aşezate pe faţă, dar şi pe alte părţi ale corpului, apoi le dau foc.
Mai este și tratamentul facial cu melci vii. Aceștia sunt lăsaţi să se plimbe liberi, pe fața ta, iar mâzga lăsată de ei în urmă te va face cea mai frumoasă.
Cu tratamentul facial de vampir fetele din familia Kardashian îşi menţin frumuseţea. În loc să bea sânge, cum face un vampir, se foloseşte sângele propriu pentru masca de frumuseţe.
Tratamentul facial cu aur, folosit de Irina Shayk, regenerează pielea, îi oferă fermitate şi elasticitate, previne ridurile.
Știai că există tratamentul facial cu găinaţ de păsări? Îl folosește Victoria Beckham. La acest capitol, privighetoarea asiatică este campioană. Poţi da de la 200 de dolari în sus, dar nici tu nu te vei mai recunoaşte la final când vei îndepărta găinaţul de pe faţă.
În timpul secolului al VI-lea, în Europa a fost la modă faimoasa piele albă, ca de porțelan. Au existat multe soluții pentru a avea un ten palid, iar una dintre cele mai ciudate este cea care se folosea de lipitori. Femeile aristrocrate își atașau lipitori pe piele pentru a "sângera în mod controlat", pentru a se supune modei de atunci. Pielea albă era asociată cu finețea, iar bronzul pe care astăzi îl admiram era asociat cu munca și chinul.
Tot în jurul anilor 1800, oamenii obișnuiau să își taie genele, iar apoi să își ungă pleoapele cu ulei și să își smulgă firele de păr din cap pentru a-și forma o frunte mai mare și accentuată, tratament complet opus celui practicat de romani. În Evul Mediu, o frunte mare și fața ovală au devenit standardele frumuseții, iar femeile bogate erau în mare parte adeptele acestei mode. De asemenea, și sprâncenele aveau de suferit, firele fiind pensate până când de abia rămânea vreunul. Această practică nu a fost acceptată de către biserică, deoarece era clasificată drept un păcat, iar astfel a fost întreruptă.
În Grecia Antică, în schimb, sprâncenele erau o trăsătură foarte importantă a femeilor, deoarece reprezentau puritatea și inteligența. Pe atunci, sprâncenele unite, urâte de noi, reprezentau un grad mare de înțelepciune și un statut înalt în societate. Erau preferate sprâncenele închise la culoare și dese, iar femeile care nu aveau acest tip de sprâncene ajungeau la practici mai bizare. Una dintre acestea constă în aplicarea unor fire de păr de capră în locurile în care părul lipsea pentru a crea o monosprânceană, firele de capră fiind apoi lipite cu ulei pentru a sta mai mult pe față. Din păcate pentru ele, firele nu rezistau prea mult și trebuiau să fie aplicate din nou.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!