Azi e Ziua Mondială Fără Carne. Așa că, hai să aflăm câteva lucruri despre carne!
De exemplu, lichidul de culoare roșiatică ce se scurge din friptură nu este sânge, ci un amestec de apă și mioglobină, o proteină prezentă în fibrele musculare.
Pastrama de vită este atât de scumpă pentru că în procesul de afumare se pierd trei sferturi din cantitatea de carne folosită inițial. Ceea ce înseamnă că atunci când cumperi 250 de grame de pastramă de vită, plătești cam aceeași sumă ca și pentru un kilogram de carne proaspătă.
Anul 2013 este singurul an din istorie în care, la nivel mondial, consumul de carne de pește l-a depășit pe cel de carne de vită.
Carnea de vită "Kobe" (unul dintre cele mai scumpe soiuri de carne de vită) comercializată în afara Japoniei și a Chinei este falsă. Vita Kobe trebuie crescută doar în anumite zone din Japonia și este ilegal să fie exportată în alte țări în afară de China.
Unele abatoare își conservă carnea într-o atmosferă de monoxid de carbon. Acest proces menține culoarea roz-roșie și aspectul proaspăt al cărnii timp de mai bine de un an. Însa, în tot acest timp, carnea se strică, păstrând aspectul înșelător de carne proaspătă.
Conform cercetătorilor de la universitatea din Newcastle, un sandviș cu bacon poate vindeca mahmureala.
80% din toate antibioticele vândute în Statele Unite sunt folosite în industria cărnii.
Până în 1964, americanii nu mâncau aripile de pui, considerându-le la fel de nehrănitoare ca și ghearele. Acestea au început să fie apreciate când proprietarul unui restaurant din Buffalo, New York, le-a pus pe grătar și le-a inclus în meniu sub numele de Buffalo Wings.
Pudra albă de pe unele tipuri de salam este un mucegai comestibil, numit penicilină. Acesta ține departe bacteriile dăunătoare și previne contactul acestora cu carnea.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, germanii nu aveau voie să mănânce cârnați, pentru că intestinele a peste 250.000 de vaci erau folosite pentru producerea zeppelinelor.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!