Doi din trei elevi români consideră că noile meserii ale viitorului vin din domeniile roboticii, inteligenței artificiale, calculatoarelor și imprimării 3D. Așa arată un sondaj realizat de Inițiativa pentru Competitivitate la sfârșitul anului 2018, după primul an școlar în care elevii au luat contact cu întâia ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului.
Succesul ghidului a generat o nouă ediție, reviziuită și adăugită de echipa de experți INACO. Ea răspunde la întrebările elevilor, ale profesorilor și ale părinților interesați de învățarea exponențială.
Dezvoltarea exponențială a omenirii ne determină să revenim acum cu a doua ediție a Ghidului, cu un nou tur virtual în viitor, îmbogățit, completat și actualizat, bazat pe ultimele rezultate ale cercetărilor asupra economiei viitorului. Veți descoperi cum vor arăta, foarte probabil, piața muncii și locurile de muncă, precum și multe alte exemple practice recente. Noutatea acestei ediții constă în asocierea profilului personal cu meseriile viitorului, accentul pus pe învățământul vocațional și rezultatele unui sondaj recent al INACO în rândul tinerilor liceeni cu privire la așteptările lor profesionale, a declarat Andreea Paul, coordonatoarea proiectului și președinta organizației neguvernamentale INACO.
Ghidul Meseriilor Viitorului este un proiect românesc dedicat elevilor, profesorilor și părinților deopotrivă. A doua ediție, lansată în prima zi a anului școlar 2019-2020, va sta la baza a 10 workshopuri cu elevii și 5 sesiuni de consiliere cu părinții, care vor atrage un număr de 800 de tineri, părinți și cadre didactice din Sectorul 3. Acestea vor avea ca scop pregătirea elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a cu privire la oportunitățile lor, dar și ale cadrelor didactice și ale părinților, activități însoțite de aplicarea testului „Analiza 3D pentru consiliere vocațională”. Acest test contribuie la conștientizarea trăsăturilor clare de comportament, gândire și motivație ale elevilor.
A doua ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului poate fi accesată gratuit pe site-ul Asociației INACO.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!