Ciorbă de văcuță, sarmale, ciolan de porc, rață cu varză și papanași... Sunt mâncărurile preferate de bucureștenii care au ajuns în restaurante după două luni și jumătate de restricții, potrivit grupului City Grill.
Terasele funcționează la 40% din capacitate, iar interioarele nu sunt încă folosite. Cu toate acestea, gradul de ocupare de 100% de ieri de la prânz este o dovadă clară că bucureștenii își doreau să se reîntoarcă în restaurante, a declarat Daniel Mischie, CEO-ul firmei care a deschis 9 terase.
La capitolul băuturi, bucureștenii au preferat berea, limonada și vinul.
În restaurantele de tip casual dining, au fost, în medie, 2-3 persoane la o masă, iar la cele de tip berării sau restaurante eveniment, media a fost de 4 persoane. Nota de plată pentru o masă a fost între 90 și 120 de lei.
Dacă înainte de pandemie locațiile din Centrul Istoric aveau aproape 50% dintre clienți turiști străini sau expați, iar cele de tip casual dining 20-30%, acum prezența unor clienți străini în restaurante a fost o excepție.
Faptul că terasele au fost pline ne-a demonstrat că bucureștenii au încredere în măsurile luate de operatorii de restaurante. Prioritatea grupului City Grill este siguranța clientului și a angajatului și, abia în plan secundar, este profitabilitatea, a arătat Mischie.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!