Terasele de vară se deschid de la 1 iunie, dar pentru evitarea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus trebuie să respectăm mai multe reguli. Printre măsurile impuse de autorități se află măsurarea temperaturii la intrarea pe terasă și distanțarea meselor la 2 metri una de alta.
După mai mult de două luni de inactivitate, industria HoReCa își va redeschide treptat porțile. Terasele urmează să pună la dispoziția clienților și aparate pentru dezinfectarea mâinilor și încălțărilor.
Reuniunile cu prietenii se pot face doar cu maximum 8 persoane la o masă, în timp ce unii proprietari de restaurante vor pune limita la 4.
Îi rugăm pe oaspeții ce vin pe terasele noastre să poarte mască și mănuși. În cazul în care nu vor avea mască și mănuși, noi le vom pune la dispoziție, spune Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante Studio Hospitality Concept.
La rândul său, Iulian Constantin, head chef și asociat Zen Sushi, declară: „Să țină cont de măsurile luate de restaurante, să nu facă fiecare ce crede. Avem în jur de 50 de locuri pe terasă, deci vor fi undeva la 20-25 de locuri maxim. Vom angaja o persoană care va face curățenie după fiecare persoană care va intra la baie”.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!